Η ζωή δεν είναι τυλιγμένη με κορδέλα, δεν παύει όμως να είναι δώρο!

Επιλογές

Home
Home
About Me
About Me
ΥouΤube
ΥouΤube
Σκόρπιες Σκέψεις
Σκέψεις
Σκόρπιες Σκέψεις
Υπηρεσίες

19 Μαΐου 2012

Πιστεύω σε σένα...


«Το μόνο πράγμα που δεν μπορούμε ποτέ να πάρουμε αρκετό είναι η αγάπη. Και το μόνο πράγμα που ποτέ δεν δίνουμε αρκετά είναι η αγάπη» – Χένρι Μίλερ.
Εδώ και κάμποσα χρόνια παιδεύομαι με τα ίδια κιλά, που τα παίρνω τσακ-μπαμ όταν τα βρίσκω σκούρα και τα χάνω μάνι-μάνι(μμ?), όταν νιώθω δύναμη και ευχαρίστηση. Κι επειδή τώρα τελευταία όλο και περισσότερο δυσκολεύομαι να νιώσω έτσι, (ας όψετε η κρίση, με ένα shopping therapy ξεχνάς τα πάντα), τα αγαπημένα μου κιλά μου θυμίσουν ότι χρειάζομαι...αγάπη και προδέρμ.
Γι’ αυτό μοιράζομαι μαζί σας ένα κείμενο του σπουδαίου συγγραφέα Άλαν Κοέν, που θα σας αγγίξει και ίσως βοηθήσει να δείτε τα παραπανίσια ή τα λιγοστά σας κιλά με άλλο μάτι.
Γράφει λοιπόν:
"Άκουσα για μια γυναίκα που κάνει θαύματα με ανορεκτικούς και βουλιμικούς ασθενείς. Παίρνει σκελετωμένες γυναίκες των τριάντα κιλών από το νοσοκομείο, τις πηγαίνει στο σπίτι της όπου τις κρατάει στην αγκαλιά της, τις λικνίζει σαν μωρά, τις κοιτάζει στα μάτια και τους λέει: «Σ΄ αγαπάω, θέλω να ζήσεις… Πιστεύω σε σένα». Έχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό επιτυχίας, πολύ μεγαλύτερο από οποιαδήποτε άλλη ιατρική ή ψυχοθεραπευτική μέθοδο. Μ΄αυτό τον τρόπο ξεπερνάει όλα τα διανοητικά μοντέλα και τα συστήματα πεποιθήσεων και πηγαίνει κατευθείαν στον πυρήνα της ύπαρξής μας: την προσφορά και την αποδοχή της αγάπης η οποία είναι αναγκαία για όλους μας."

Επιμέλεια:petroula manouga

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι 'πνοή' για τον χώρο μας! Ευχαριστούμε!