Η ζωή δεν είναι τυλιγμένη με κορδέλα, δεν παύει όμως να είναι δώρο!

Επιλογές

Home
Home
About Me
About Me
ΥouΤube
ΥouΤube
Σκόρπιες Σκέψεις
Σκέψεις
Σκόρπιες Σκέψεις
Υπηρεσίες

15 Απριλίου 2013

Μοναξιά ή μοναχικότητα;

Μοναξιά ή μοναχικότητα; - ideastudio
"Αγαπώ να είμαι μόνος. Ποτέ δε βρήκα τον σύντροφο που είχε τόση συντροφικότητα όση η μοναχικότητα" - Θόρεϋ
Γεννιόμαστε μόνοι, ζούμε μόνοι και πεθαίνουμε μόνοι. Μοναχική είναι ίδια η φύση μας, αλλά εμείς δεν το γνωρίζουμε. Η μοναδικότητα είναι η
απόλαυση να είσαι απλά ο εαυτός σου. Πολλοί λίγοι άνθρωποι απολαμβάνουν την συντροφιά του εαυτού τους. Είναι πραγματικά περίεργο... Σε ένα κόσμο που κανείς δεν απολαμβάνει την συντροφιά του εαυτού του όλοι να θέλουν από τους άλλους να απολαμβάνουν την παρέα του. Αν είναι ανεπιθύμητος προσβάλλεται και την ίδια στιγμή, όταν είναι μόνος του συχαίνεται τον εαυτό του. Αν δεν μπορείς εσύ να απολαύσεις τον εαυτό σου, ποιος άλλος θα μπορέσει; Υπάρχει διάφορα μεταξύ της μοναξιάς και της μοναχικότητας. 
Η μοναξιά είναι άσχημο πράγμα, καταθλιπτική. Είναι θλιβερό. Είναι η απουσία των άλλων. Με τη μοναξιά δεν είσαι παρών, η απουσία των άλλων σε κατακλύζει. 
Η μοναδικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Είσαι παρών, δεν σου λείπουν οι άλλοι. Είσαι με τον εαυτό σου. 
Πρόκειται για θετική κατάσταση όπου δεν υπάρχει το "εγώ". Οταν λείπουν οι άλλοι το εγώ δεν έχει λόγο ύπαρξης. Δεν υπάρχει σύγκριση, άμυνα και όρια. 
Η μοναξιά έρχεται όταν κάποιος φύγει από τη μοναχικότητα. Οταν δεν αποδεχτεί την ύπαρξη της μοναχικότητας τότε έρχεται η μοναξιά. Οταν τα συνειδητοποιήσουμε αυτά τότε μπορούμε πιο εύκολα να πλησιάζουμε τους άλλους.


Σκέψεις από πρόσφατα αναγνώσματα...
Ευτυχία Ζερδέ

5 σχόλια:

  1. είναι πολύ ενδιαφέρον και ορθό που κάνεις αυτόν τον διαχωρισμό. Νομίζω πως στις μέρες μας μπορεί πολύ εύκολα κανείς να ξεχωρίσει ανάμεσα στο ένα και το άλλο :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν μπορέσεις και τα ξεχωρίσεις τότε μπορείς να βρεις γαλήνη και ηρεμία και στις δυο καταστάσεις...
      Εκτιμώ βαθυά τις σκέψεις σου...

      Διαγραφή
  2. Η μοναξιά είναι δική μας επιλογή, αυτή είναι η δική μου γνώμη.Εμείς την διαλλέγουμε με το τρόπο που ζούμε και με τις καθημερινές μας σχέσεις με τους γύρω μας.Η μοναξιά είναι "κατάρα" γλυκιά μου και την εξορκίζω με κάθε τρόπο.Η ζωή μου ήταν πάντα γεμάτη και θα είναι όσο εγώ διαλέγω το τρόπο επιλογών σε αυτήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά η μοναχικότητα, όταν την έχεις συνειδητοποιήσει είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την ισορροπία μας και χρειάζεται κατά καιρούς...

    φιλιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Η μοναξιά είναι άσχημο πράγμα, καταθλιπτική. Είναι θλιβερό. Είναι η απουσία των άλλων. Με τη μοναξιά δεν είσαι παρών, η απουσία των άλλων σε κατακλύζει."

    Ακριβώς αυτό! Και τι κάνεις αν δε μπορείς να την αντιμετωπίσεις; Αν ξέρεις ειδικά ότι για τα επόμενα 4 χρόνια θα είσαι μόνος, πώς το αντιμετωπίζεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι 'πνοή' για τον χώρο μας! Ευχαριστούμε!