Η ζωή δεν είναι τυλιγμένη με κορδέλα, δεν παύει όμως να είναι δώρο!

Επιλογές

Home
Home
About Me
About Me
ΥouΤube
ΥouΤube
Σκόρπιες Σκέψεις
Σκέψεις
Σκόρπιες Σκέψεις
Υπηρεσίες

10 Αυγούστου 2014

Οι διακοπές και τα προβλήματα

Κανένα πρόβλημα δεν λύνεται στο επίπεδο που δημιουργήθηκε. Αφημένο στην τύχη ή ακολουθώντας την πεπατημένη μιας συμβατικής
διαχείρισης, θα λυθεί σε ένα επίπεδο πιο κάτω. Είναι σαν το ακατάστατο δωμάτιο. 
Ο νόμος της εντροπίας θα οδηγεί στον πολλαπλασιασμό της «ακαταστασίας» μέχρι να προσλάβει τη μορφή του χάους.

Με συνειδητή προσπάθεια, η λύση και το άνοιγμα μπορούν να επιτευχθούν σε ένα ανώτερο επίπεδο. Σαν να βγαίνεις από το αυγό. Προφανώς για κάθε πουλάκι είναι σοκαριστικό να έρχεται αντιμέτωπο με το εκτυφλωτικό φως του ήλιου, όμως δεν έχει κι άλλη επιλογή. Κάπως έτσι είμαστε κι εμείς σήμερα. Κι όταν λέω «εμείς» εννοώ όλοι όσοι/ες δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να έχουμε μια βαθιά αίσθηση ευτυχίας και ικανοποίησης, η οποία να μην εξαρτάται από κανέναν εξωτερικό παράγοντα. Διότι αυτό σημαίνει «χαλαρώνω».

Για κάποιο λόγο πιστεύω πως φέτος το καλοκαίρι μπορούν να «χαλαρώσουν» μόνο όσοι αναγνωρίζουν πως έχουν «πετύχει» αυτό που περιγράφει λιτά και ποιητικά η Χριστιάνα Σοφία . «Κοιτάζοντας πίσω, δεν υπάρχουν ενοχές, μετανοήσεις, ή το αίσθημα της αδικίας για οτιδήποτε έχει συμβεί, αν και έχεις αναθεωρήσει πολλά.».

Όσοι και όσες αναγνωρίζουμε πως δεν ζούμε σε αυτή την «κατάσταση», σημαίνει πως έχουμε κάποια άλυτα προβλήματα. Και μπορεί η κοινότυπη σύσταση να είναι «μην κουβαλάς μαζί στις διακοπές σου τα προβλήματά σου», όμως όλοι καταλαβαίνουμε πόσο ανεδαφική είναι. Συνεπώς, η σωστή απάντηση θα πρέπει να αναζητηθεί 180 μοίρες απέναντι.

Πάρε τα προβλήματα μαζί στις διακοπές, κι εκεί με πιο ανοιχτό μυαλό και πιο ανοιχτή καρδιά, μπροστά στη θέα ανοιχτών οριζόντων, σχεδίασε τη λύση τους σε ένα ανώτερο επίπεδο, αναλαμβάνοντας συνειδητά και την ευθύνη της προσπάθειας που απαιτείται.

Άντε…. Καλές διακοπές!

rizopoulospost.com

2 σχόλια:

  1. Νομίζω γλυκιά μου ότι φέτος όσο και να έχει κανείς τη καλή διάθεση να νοιώσει έτσι δεν τον αφήνουν όλα όσα μας φόρτωσαν και μας επέβαλαν να τα "κουβαλούμε" μαζί μας στη σκέψη, τη καρδιά και τις ανησυχίες μας..Καλή εβδομάδα σου εύχομαι όπως την θες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου...
      Απλά μου άρεσε το κείμενο και ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας...

      Διαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι 'πνοή' για τον χώρο μας! Ευχαριστούμε!