Η ζωή δεν είναι τυλιγμένη με κορδέλα, δεν παύει όμως να είναι δώρο!

Επιλογές

Home
Home
About Me
About Me
ΥouΤube
ΥouΤube
Σκόρπιες Σκέψεις
Σκέψεις
Σκόρπιες Σκέψεις
Υπηρεσίες

14 Σεπτεμβρίου 2009

Ο ξένος




Λίγα χρόνια αφότου γεννήθηκα, ο πατέρας μου συνάντησε έναν άγνωστο που ήταν καινούργιος στην μικρή μας πόλη στο Τέξας. Από την αρχή, ο μπαμπάς ήταν γοητευμένος με αυτόν τον συναρπαστικό ξένο και σύντομα τον κάλεσε να ζει με την οικογένειά μας. Ο ξένος γρήγορα έγινε αποδεκτός και έμενε μαζί μας από τότε.


Καθώς μεγάλωνα, ποτέ δεν αμφισβήτησα τη θέση του στην οικογένειάς μας. Στο νεαρό μου μυαλό είχε μια ειδική θέση. Οι γονείς μου, είχαν συμπληρωματικό ρόλο ως εκπαιδευτές: η μαμά, μου έμαθε να ξεχωρίζω το καλό από το κακό, και ο μπαμπάς μου έμαθε την υπακοή. Αλλά ο ξένος μας ... ήταν ο αφηγητής, μας κρατούσε για ώρες μαγεμένους με περιπέτειες, Μυστήρια και κωμωδίες.

Αν ήθελα να μάθω κάτι για την πολιτική, την ιστορία και την επιστήμη, πάντα ήξερε τις απαντήσεις για το παρελθόν, το παρόν και φαινόταν να είναι σε θέση να προβλέψει ακόμη και το μέλλον! Πήρε την οικογένειά μου για πρώτη φορά να δει τον τελικό αγώνα ποδοσφαίρου του πρωταθλήματος.. Αυτός με έκανε να γελάω, και με έκανε να κλαίω. Ο ξένος ποτέ δεν σταμάτησε να μιλάει, αλλά τον μπαμπά δεν φαινόταν να τον νοιάζει.

Μερικές φορές, η μαμά, σηκωνόταν ήσυχα ενώ οι υπόλοιποι από εμάς κάναμε σσσσσσσσς... μεταξύ μας για να ακούσουμε όλα όσα είχε να μας πει, και εκείνη πήγαινε στην κουζίνα για βρει λίγη γαλήνη και ησυχία. (Τώρα αναρωτιέμαι αν προσευχόταν κιόλας για να φύγει ο άγνωστος.)

Ο μπαμπάς μας, είχε αρχές μέσα στο σπίτι και ορισμένες ηθικές πεποιθήσεις, αλλά ο ξένος ποτέ δεν αισθάνθηκε την υποχρέωση να τις τιμήσει. Η αισχρολογία, για παράδειγμα, δεν επιτρέπεται στο σπίτι μας ... ούτε από εμάς, τους φίλους μας ή κάποιον επισκέπτη. Ο πολύχρονος επισκέπτης, ωστόσο, έλεγε λέξεις που έκαιγαν στα αυτιά μου, έκαναν τον πατέρα μου να συστέλλεται και την μητέρα μου να κοκκινίζει. Ο πατέρας μου δεν επέτρεπε την αλόγιστη χρήση αλκοόλ. Αλλά ο ξένος μας ενθάρρυνε να δοκιμάσουμε σε τακτική βάση. Έκανε τα τσιγάρα να φαντάζουν ότι καπνίζοντας τα είσαι μέσα σε όλα, ότι τα πούρα είναι για πραγματικούς άντρες και οι πίπες να είναι για ανθρώπους που θέλουν να διακρίνονται.
Μιλούσε ελεύθερα (πολύ ελεύθερα)! Σχετικά με το σεξ. Μερικές φορές τα σχόλιά του ήταν αισχρά, με υπονοούμενα, και γενικός ενοχλητικά.

Τώρα γνωρίζω ότι η απόψεις μου για το αντίθετο φύλλο είναι ισχυρά επηρεασμένες από την νεαρή μου ηλικία εξαιτίας του ξένου. Μέρα με την μέρα αντέστρεφε τις αξίες που μου έδιναν οι γονείς μου και σπάνια έλλειπε από το σπίτι ...αλλά παρόλα αυτά, ποτέ δεν του ζητήθηκε να φύγει.

Πάνω από πενήντα χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο ξένος κυκλοφορούσε και έμενε με την οικογένειά μας. Έχει πλέον ενσωματωθεί αν και δεν είναι πια τόσο συναρπαστικός όσο ήταν για μας τα πρώτα χρόνια .. Ωστόσο, αν θα μπείτε στο σπίτι των γονιών μου και σήμερα ακόμη θα τον βρείτε να κάθετε στην γωνιά του και να περιμένει κάποιον για να του μιλήσει και να του δείξει εικόνες.

Το όνομά του; ...

Απλά καλέστε τον "τηλεόραση."

παρεμπιπτόντως πρόσφατα έφερε και την γυναίκα του στο σπίτι, την φωνάζουμε .... "Υπολογιστή".



--



Κοινοποίηση στο Facebook

9 σχόλια:

  1. ...καταπληκτικό, έψαχνα να βρω με αγωνία ποιός να είναι..κι όντως αυτός ο ξένος είναι μέσα και στο δικό μου σπίτι και σε όλων μας! Κακή επιρροή..αλλά πλήρης η εξάρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ`ευχαριστώ για το πέρασμά σου από την σελίδα μου Πόπη.Αυτός ο ξένος είναι για πολλούς από εμάς,η συντροφιά μας τις μοναχικές νύχτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαντάζομαι πως είναι δυνατή η επιρροή της τηλεόρασης σε τέτοιο βαθμό.
    Λέω φαντάζομαι, γιατί ο ξένος είναι όντως ξένος σε μένα κι υπάρχει μόνο για ομορφιά. Έτσι ήταν πάντα...

    Τώρα για την γυναίκα του, άστα να πάνε, μου έχει γίνει στρείδι!

    Καλημέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ Καλημέρα.Σ`ευχαριστώ για την στάση σου εδώ.Κι εμένα η γυναίκα του μου έχει γίνει στρείδι.
    Ομοιοπαθείς λοιπόν κι οι δύο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ωραίο κείμενο και καλώς ή κακώς ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Ξένος"...είναι τελικά ξένος; Πάντως μερικές φορές είναι καλή παρέα, άλλες βαρετή, άλλες ψυχοπλακωτική, άλλες "αντικλεπτική"... Η τελευταία είναι η πιο συνηθισμένη χρήση για μας. 'Τον αφήνουμε να μιλάει μόνος του όταν απουσιάζουμε...!
    Ωραίο άρθρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Κύριος Μπιντού
    Σ`ευχαριστώ πολύ για το περασμά σου από την σελίδα μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΒΡΑΔΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑ ΜΟΥ.........ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑς ΚΑΘΕ ΕΙΔΟς ΕΞΑΡΤΗΣΕΙς ΜΑς ΚΑΤΑΝΤΑΕΙ ΕΡΜΑΙΟ ΤΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @liza πάντα χαίρομαι όταν σε βλέπω να κάνεις στάση εδώ.Ίσως αυτή η εξάρτηση για ορισμένους από εμάς να είναι και μια φυγή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι 'πνοή' για τον χώρο μας! Ευχαριστούμε!