Η ζωή δεν είναι τυλιγμένη με κορδέλα, δεν παύει όμως να είναι δώρο!

Επιλογές

Home
Home
About Me
About Me
ΥouΤube
ΥouΤube
Σκόρπιες Σκέψεις
Σκέψεις
Σκόρπιες Σκέψεις
Υπηρεσίες

1 Δεκεμβρίου 2012

Πανανθρώπινη ταυτότητα...

Παρακολουθήσαμε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη της κας Ελένης Αρβελέρ και ορισμένα σημεία ήταν αξιοσημείωτα και σας παραθέτουμε ένα...
"Δεν υπάρχει μόνο Ελληνική
ταυτότητα. Υπάρχει πρώτα η πανανθρώπινη ταυτότητα και μετά έρχεται η εθνική ταυτότητα.
Αυτή την πανανθρώπινη ταυτότητα οι Έλληνες δεν μπορούν ακόμη να την αντιληφθούν. Δεν θέλω να πω ότι ποτέ δεν θα θελήσουν να την δουν, αλλά δεν θέλουν να την δουν ακόμη. Τι είσαι; Είσαι άνθρωπος; Γιατί αν είσαι ρατσιστής, έχεις χάσει την πρώτη ταυτότητά σου, την ανθρώπινη!
Φαίνεται ότι ακόμη είμαστε όλοι εναντίον της παγκοσμιοποίησης. Κι όμως, η παγκοσμιοποίηση έχει και ένα καλό, ότι δεν υπάρχει πια “ξένος”. Όταν συνζούμε μέσα στο παγκόσμιο χωριό, είμαστε όλοι το ίδιο. Η παγκοσμιοποίηση σε κάνει να μην είσαι ρατσιστής, γιατί αν είσαι ρατσιστής δεν ανήκεις στο παγκόσμιο χωριό."
Τα σχόλια δικά σας...

Ευτυχία Ζερδέ

10 σχόλια:

  1. Ακριβώς με πανανθρώπινη ταυτότητα γίνεσαι πρόβατο στο μεγάλο μαντρί τους και είσαι και πολύ βολικός σαν μαλακή μάζα που πλάθεται όπως τους βολεύει.
    Όλοι αυτοί που τάσσονται υπέρ της παγκοσμιοποίησης δεν το κάνουν για την πανανθρώπινη ταυτότητα, αλλά για την παγκοσμιοποίηση της ανθρώπινης εκμετάλλευσης και των κερδών τους. Τι ξέρουν από πανανθρώπινη ταυτότητα οι παρανοϊκοί δισεκατομμυριούχοι Άκερμαν, Ροκφέλλερ, Σόρρος και λοιποί παγκοσμιοποιητές;
    Ασε με μας ρε ...Αρβελέρ και εσύ... άντε πάρε τα κουβαδάκια σου και τράβα αλλού...

    Αληθινοί πανανθρώπινοι ήταν οι αρχαίοι Έλληνες που είχαν θέσει όριο στον πλουτισμό που δεν επέτρεπαν να ξεπερνά ένα ανθρώπινο μετρήσιμο ποσοστό που να μπορεί να ταιριάζει στη θνητή ανθρώπινη φύση για να μπορούν να φάνε κι άλλοι κι όχι να θησαυρίζουν μερικά τέρατα και να σκοτώνουν τον πλανήτη όλο για να κάνουν τα 30 δις 40, 60 κ.ο.κ. λες και θα ζήσουν αιώνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευτυχία μου δεν είναι ρατσισμός ν' αγαπάς την πατρίδα σου και να θέλεις να διατηρήσεις την εθνική σου ταυτότητα σεβόμενη την εθνική ταυτότητα των άλλων λαών. Αντίθετα ρατσισμός είναι να ισοπεδώνεις όλους τους ανθρώπους μέσα σε ένα παγκόσμιο καζάνι χωρίς ταυτότητα, χωρίς παράδοση, χωρίς κουλτούρα... γιατί αν ανακατέψεις όλες τις κουλτούρες των λαών σε ένα παγκόσμιο πανανθρώπινο μίγμα τότε θα βγει ένα ΜΕΓΑΛΟ ΤΙΠΟΤΑ της ανθρώπινης ύπαρξης και διαφορετικότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα συμφωνήσω με την marianaonice. Στο όνομα του " δήθεν" ρατσισμού γίνονται αυτή την εποχή οι μεγαλύτερες αδικίες προς τους Έλληνες. Και ξέρω πολύ καλά τι λέω. Κουράστηκα να υπερασπίζομαι αυτό που είμαι. Ελληνίδα με ότι θετικό ή αρνητικό έχει η φυλή μου.Και παρεμπιπτόντως και πολύ υπερήφανη γι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προτιμώ τό πνεύμα τού... Άβερελ Ντάλτον παρά τό κατευθυνόμενο προπαγανδιστικό "πνευμα" τής βυσματούχου Ελένης Αρβελέρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΠΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ?
    ΤΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ?ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
    {ΤΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ...}
    ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ ΤΟΥ 22
    ΄΄ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ΄' ΤΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ,ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΑΝ...
    Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ,ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΧΡΩΜΑΤΑ,ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΕΣ.
    ΜΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ,Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΙ ΝΑ ΘΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΝΑΖΙ ΦΑΣΙΣΤΑ,ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ
    ΚΡΥΜΕΝΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΟΡΙΑ,ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΕΕΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ.ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΑΙ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε ανώνυμε είμαι ένα από τα ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ του `22. Και λυπάμαι που εκφράζεστε έτσι για τον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Aνώνυμε της 3 Δεκεμβρίου 2012 9:17 μ.μ.

    Φοβαμαι ότι είσαι εκτός θέματος!
    Ακόμη και με μπάσταρδα ο Ελληνισμός ρέει στα γονίδια τους και Έλληνες για μένα είναι και οι ξένοι που έχουν ελληνική παιδεία και κουλτούρα ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματός τους ή της θρησκείας τους. Η κάθε χώρα στα όρια της ακόμη και με τις επιμιξίες της διατηρεί την ιδιαιτερότητά της και τα αρχέγονα στοιχεία των ιθαγενών της κατοίκων έστω και αν αυτά έχουν δεχθεί επιδράσεις και από ξένους στον τόπο ανθρώπους. Αν το κάθε κράτος διατηρήσει την παράδοσή του και την εθνικότητά του τότε οι αλλοεθνείς κάτοικοί του θα γίνουν Έλληνες, έστω κι αν διατηρήσουν την κουλτούρα και τον πολιτισμό που κουβάλησαν από τις πατρίδες τους, όπως οι Έλληνες στην Αυστραλία είναι πρώτα Αυστραλιανοί υπήκοοι και στη συνέχεια Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΕ ΘΛΊΒΕΙ Η ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΊΑ ΠΟΥ ΑΠΟΠΝΈΟΥΝ ΌΛΑ ΤΑ ΣΧΌΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΆΖΩ...
    ΦΟΒΆΜΑΙ :{

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κατερίνα οι μισαλλόδοξοι παντού μισαλλοδοξία βλέπουν. Έτσι έχουν φτιάξει τον κόσμο τους και έτσι τον βλέπουν δυστυχώς... το πρόβλημα το έχεις μέσα σου και το κουβαλάς μαζί σου γι' αυτό λυπάμαι...
    αν είδες μισαλλόδοξα σχόλια εδώ πρέπει να δεις γιατρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι 'πνοή' για τον χώρο μας! Ευχαριστούμε!