Η ζωή δεν είναι τυλιγμένη με κορδέλα, δεν παύει όμως να είναι δώρο!

Επιλογές

Home
Home
About Me
About Me
ΥouΤube
ΥouΤube
Σκόρπιες Σκέψεις
Σκέψεις
Σκόρπιες Σκέψεις
Υπηρεσίες

6 Απριλίου 2011

"Τέλος!"

Μια έκφραση που μου το "σκάει" από τα χείλη μου όταν τελειώνω κάτι που έχω αναλάβει. Όσο
πιο δύσκολο ήταν αυτό που ολοκληρώθηκε, τόσο μια αυθόρμητα μου βγαίνει και παίρνει μαζί του αισθήματα, ικανοποίησης, ανακούφισης και εσωτερικής υπερηφάνειας.

Η αναβλητικότητα, από την άλλη, είναι σαν ένα γκρι σύννεφο που επισκιάζει οτιδήποτε κάνουμε και προσπαθεί να αμβλύνει το πνεύμα.

Κάπου στο σπίτι ή στην δουλειά υπάρχει κάτι που μας περιμένει, στην γωνία, να ολοκληρωθεί. Όταν αφήνουμε τέτοια πραγματάκια να συσσωρεύονται τότε δεν μας βαραίνει η έννοια τους.

Η λύση είναι η καλή αξιολόγηση και να τα δούμε ένα ένα και όχι όλα μαζί σαν όγκο γιατί ο όγκος θα μας απελπίσει. Αρχίζοντας να δουλεύουμε ένα ένα διαδοχικά θα αρχίσουμε να αισθανόμαστε βαθιά ανακούφιση καθώς θα τα βλέπουμε να μειώνονται.

Αυτά τα σκέφτομαι αυτές τις μέρες που με έχουν κατακλύσει αναπάντεχες δραστηριότητες και υποχρεώσεις και πολύ φοβάμαι ότι πλησιάζω στα όρια του πανικού.

Αυτός είναι και ο λόγος που σκέφτηκα να μοιραστώ αυτές τις σκέψεις μαζί σας. Μπορεί να έχετε κάτι πιο πρακτικό να μου προτείνετε.

6 σχόλια:

  1. χιχιχιχι welcome to the club.
    Η συμβουλή που σου δίνω κόψε την παρέα με την τρελή που σου φορτώνει κι άλλες υποχρεώσεις. Και τα χειρότερα... έρχονται.
    Ξανά χιχιχιχιχιχιχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το πήρες απ' το στόμα μου!
    ο καταμερισμός της εργασίας δεν είναι απλά η πιο σωστή τακτική, αλλά έχει και πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία μιας και πηγάζει από τις θεωρίες του management.
    Ουσιαστικά υπόκειται στα πρότυπα μιας επιχειρήσεις που για να δουλέψει ορθά, χωρίζεται σε τμήματα. Τα τμήματα έχουν προϊσταμένους που ελέγχουν την διαδικασία επιτέλεσης εργασιών και φυσικά την τελική τους επίλυση.
    Έτσι και οι εκκρεμότητές μας πρέπει να χωρίζονται σε μικρά κομμάτια, ακόμα κι αν αυτή η διαδικασία απαιτεί χρόνο από δικού της. Και μόνο ο καταμερισμός της εργασίας (πριν καν ξεκινήσει η ίδια η εργασία) μπορεί να αποφέρει καλή ψυχολογία και περαιτέρω ιδέες για την κάθε επί μέρους εργασία.
    Καλή (μας) επιτυχία :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τί να σου προτείνω, εγώ σε τέτοιες καταστάσεις συνήθως ή και σε ακόμα πιο ελαστικές καταφέρνω να πελαγώνω, πώς να σε συμβουλέψω? υπομονή κι ηρεμία και θα την βρεις τη λύση είμαι σίγουρη...φιλάκια πολλά γλυκιά μου Ευτυχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Theodosia
    Αχ, φιλενάδα εσύ είσαι σταγόνα στον ωκεανό μου...και πολύ γλυκιά μάλιστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ yannidakis
    Φ α ν τ α σ τ ι κ ή ανάλυση!
    Πολύ μου αρέσουν τα σχόλιά σου ~*~*~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ ღ oneiremataღ
    Δεν χρειάζεται να μου προτείνεις κάτι καλή μου, μου φτάνει που συμμερίζεσαι το πρόβλημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι 'πνοή' για τον χώρο μας! Ευχαριστούμε!