Η ζωή δεν είναι τυλιγμένη με κορδέλα, δεν παύει όμως να είναι δώρο!

Επιλογές

Home
Home
About Me
About Me
ΥouΤube
ΥouΤube
Σκόρπιες Σκέψεις
Σκέψεις
Σκόρπιες Σκέψεις
Υπηρεσίες

15 Μαρτίου 2011

Η Ευτυχία και ο Άνεμος

Η Scarlett O’Hara, βασική πρωταγωνίστρια του κλασικού "Όσα παίρνει ο Άνεμος", πίστεψε ότι το μόνο πράγμα που θα μπορούσε να την κάνει
ευτυχισμένη ήταν να γίνει κυρία Ashley Wilkes. Όταν, όμως ο Ashley παντρεύτηκε μια άλλη γυναίκα, αντί να το ξεπεράσει, η Scarlett σκόρπισε την ευτυχία της με τα δυο της χέρια.

Η Ευτυχία είναι ένα συναίσθημα, το οποίο, όμως, επηρεάζεται άμεσα με τις επιλογές που κάνουμε. Μπορώ να διαλέξω να είμαι αισιόδοξη αντί για απαισιόδοξη, γεμάτη ελπίδα ή γεμάτη αμφιβολίες.

Είναι σίγουρο ότι η ζωή έχει και τα δύσκολα, αλλά κανείς δεν μπορεί να μου κλέψει την ευτυχία. Δεν θα την αφήσω να την 'πάρει ο άνεμος'.
Το μόνο που κάνω είναι, απλά, να γυρίζω την πλάτη στην μιζέρια, απλά γιατί πάντα υπάρχει κάτι, έστω μικρό που μπορεί να δώσει ευτυχία.

Προσπαθώ, λοιπόν, να αγκαλιάζω αυτό το "κάτι" κάθε μέρα.
Είναι δύσκολο, δεν λέω!
Αλλά αξίζει τον κόπο!!

4 σχόλια:

  1. κι αν ο άνεμος είναι καταστροφικός και τόσο δυνατός που δε μπορείς ν' αντισταθείς? τότε πως να γλυτώσεις τα λίγα αχνά αρώματα ευτυχίας απ΄τη μανία του? πόσο δυνατή θέληση πρέπει να έχεις? άραγε φτάνει? το ελπίζω και το εύχομαι να είναι αρκετή η θέληση για να αντισταθμίσει την έλλειψη δύναμης κι αντίστασης...φιλάκια πολλά Ευτυχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. επειδη συχνα-πυκνα περναω απο περιοδους τιθασευσης (αν υπαρχει αυτη η λεξη) των σκεψεων και των συναισθηματων, ξερω ακριβως τι εννοεις.
    Ξερεις για να διαγραψεις τον αρνητισμο απο πανω σου πρεπει να ξεκινησεις απο μια ενδιαμεση κατασταση η οποια θελει τον ανθρωπο να περιοριζει γενικα τα συναισθηματα, ακομα και τα θετικα. Οταν αυτος ο στοχος πετυχει, τοτε μπορεις να περασεις στην απολυτη διαγραφη του αρνητισμου.
    Ειναι δυσκολο, επιπονο και εχει μια βασικη συνεπεια. Σε αλλαζει σαν ανθρωπο γενικα. Αν εισαι ετοιμος για το ρισκο, τοτε καλη προσπαθεια :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ ღ oneiremataღ
    Αχ, αυτός ο άνεμος!
    Δεν είναι εύκολη υπόθεση το κυνήγι της Ευτυχίας...
    Η προσπάθεια μετράει...
    Ευχαριστούμε για την πνοή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ yannidakis
    Ομολογώ, ότι δεν το είχα σκεφτεί έτσι...
    Αν είναι να βρω την Ευτυχία αξίζει το ρίσκο!
    Μόνο που δεν ξέρω αν είμαι έτοιμη για την διαδικασία...;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι 'πνοή' για τον χώρο μας! Ευχαριστούμε!