Η ζωή δεν είναι τυλιγμένη με κορδέλα, δεν παύει όμως να είναι δώρο!

Επιλογές

Home
Home
About Me
About Me
ΥouΤube
ΥouΤube
Σκόρπιες Σκέψεις
Σκέψεις
Σκόρπιες Σκέψεις
Υπηρεσίες

26 Μαρτίου 2011

Τα σωματίδια…

Η Γη μας μοιάζει με διαστημόπλοιο που ταξιδεύει στο αχανές σύμπαν προσκολλημένη σε τροχιά γύρω από το ηλιακό μας σύστημα. Καθώς όμως ο Ήλιος ταξιδεύει
παρασύρει στο ταξίδι του όλο το ηλιακό σύστημα, και φυσικά και τη Γη μας.
Εμείς, τα γήινα όντα, δεν ζούμε σε κενό χώρο -όπως πολλοί νομίζουν- αλλά σε ένα χώρο που είναι γεμάτος με σωματίδια, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που αν οι αισθήσεις μας μπορούσαν να αντιληφθούν όλα αυτά τα δισεκατομμύρια σωματίδια που μας περιτριγυρίζουν η ζωή μας θα ήταν τρομακτική και αφόρητη. Φτάνει μόνο μια στιγμή να παρατηρήσουμε μέσα σε μια ηλιαχτίδα, που μπαίνει από το παράθυρο, πόσα χορεύουν λαμπυρίζοντας.
Επίσης θα ήταν τρομακτική η ζωή μας αν οι αισθήσεις μας ήταν ικανές να διεισδύσουν στο αχανές και απέραντο σύμπαν, το οποίο εκτείνεται σε 40 δισεκατομμύρια έτη φωτός. Ακόμη και με τα πιο εξελιγμένα όργανα ο άνθρωπος δεν μπορεί να διεισδύσει πέρα από τα 13, 5 δισεκατομμύρια έτη φωτός.
Ως τώρα σε πολλές χώρες είναι συσσωρευμένη επιστημονική γνώση και πείρα για μεγάλη, μεσαία ή μικρή πρόγνωση διαφόρων φυσικών καταστροφών. Ταυτόχρονα, σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχουν καθορισμένοι κανόνες για λήψη αποφάσεων και λήψη επιμέρους ενεργειών των διαφόρων οργανισμών, όταν η ανάγκη γίνεται ορατή από την πρόγνωση πιθανών φυσικών καταστροφών.
Εσφαλμένες αποφάσεις και ασυντόνιστες ενέργειες κυβερνητικών και διεθνών οργανισμών σε περίπτωση λήψεως τέτοιων προγνώσεων ενδεχομένως να προκαλέσουν πανικό στον πληθυσμό και να αποδιοργανώσουν τα κράτη και τους οργανισμούς των υπηρεσιών διάσωσης.
Ενώ, αυτό δεν μειώνει την αποτελεσματικότητα της προετοιμασίας για φυσικό κίνδυνο, είναι δυνατόν να προξενήσει εμπλοκές σε κοινωνικό πεδίο, στο ηθικό του πληθυσμού και στην ψυχολογική κατάσταση στην περιοχή που αναμένεται το φαινόμενο.
Επομένως η προειδοποίηση του πληθυσμού για αναμενόμενη φυσική καταστροφή είναι δίκοπο μαχαίρι και απαιτεί προσεκτικό χειρισμό.
Άραγε πόσα πράγματα έχουν προβλεφτεί αλλά δεν έφτασε ποτέ την κατάλληλη στιγμή η προειδοποίηση; Ή, ακόμη χειρότερα, πόσες φορές αγνοήθηκε η προειδοποίηση;
Μήπως όσα και τα σωματίδια;

5 σχόλια:

  1. Τώρα πως σε μία ανάρτηση μπορούν να συνυπάρξουν τα σωματίδια του Μικρόκοσμου, τα σωματίδια της σκόνης (τρισεκατομμύρια φορές μεγαλύτερα), τα ουράνια σώματα του Σύμπαντος και οι προγνώσεις Φυσικών Καταστροφών ... μόνον μία Ευτυχία μπορεί να ξέρει. χα..χα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σήμερα προσφέρεις έναν υπέροχο προβληματισμό.
    Κι εγώ μαζί σου, θεωρώ πως αν ο κόσμος όλος ήξερε τα πάντα, πολλά θα άλλαζαν στον τρόπο ζωής μας. Δεν είναι τυχαίο πως ένας μέσος άνθρωπος χρησιμοποιεί μόλις το 4% του εγκεφάλου του, ενώ ένας πολύ έξυπνος δεν ξεπερνά το 7% χρήσης!
    Αλήθεια.. σκεφτείτε πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν χρησιμοποιούσαμε το 25%, δεν τολμώ να μιλήσω για το 50.. 100%
    Ας μείνουμε λοιπόν στο ρομαντικό σκοτάδι μας, διατηρώντας έτσι την ισορροπία ανάμεσα στις γνώσεις και τις αισθήσεις :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "καταχώρηση τσι μέρας" για το Σάββατο σύμφωνα με την ομώνυμη ενότητα του yannidakis, η καταχώρηση σου τούτη.
    Καληνωρίσματα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ IonnKorr
    Ακριβώς!!! Μόνο μια Ευτυχία ξέρει και ο "νοών, νοείτω"!!
    ΧιχιΧιχιΧι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ yannidakis
    ΈΤΣΙ!! Άλλωστε στο παρελθόν που δεν είχαμε τόση πληροφόρηση, θα τολμήσω να πω, ότι ζούσαμε καλύτερα!!
    Άσε που φοβάμαι ότι λόγω όλης αυτής της πληθώρας των πληροφοριών (όσα και τα σωματίδια που μας περιβάλουν) μας έκαναν το μυαλό (που δεν χρησιμοποιούμε) στείρο!! ;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι 'πνοή' για τον χώρο μας! Ευχαριστούμε!