Η ζωή δεν είναι τυλιγμένη με κορδέλα, δεν παύει όμως να είναι δώρο!

Επιλογές

Home
Home
About Me
About Me
ΥouΤube
ΥouΤube
Σκόρπιες Σκέψεις
Σκέψεις
Σκόρπιες Σκέψεις
Υπηρεσίες

24 Νοεμβρίου 2010

H Μισέλ

Πριν ένα μήνα γιόρτασε τα 24 γενέθλιά της.

Αισθάνεται ότι έχει ήδη καταφέρει περισσότερα πράγματα και έχει ζήσει περισσότερες εμπειρίες από ό,τι πολλές γυναίκες δυο φορές μεγαλύτερες. Όταν αποφοίτησε από το γυμνάσιο, ήταν παντρεμένη με ένα παιδί. Τώρα έχει δική της επιχείρηση είναι διαζευγμένη, έχει δικό της σπίτι, βρήκε «αδελφή ψυχή» της και έχει ένα ακόμη παιδί.

Μπορεί να ακούγεται μια ακόμη συνηθισμένη ιστορία. Πολλές γυναίκες έχουν περάσει παρόμοιες καταστάσεις. Γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει; Ίσως γιατί αν βλέπουμε πως βγήκαν από την κρίση να πάρουμε θάρρος, να σηκωθούμε, να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας και να πιστέψουμε ότι μπορεί να υπάρχει αύριο.

Μπορεί να φαίνεται ότι το ότι χώρισε οφείλεται στο ότι παντρεύτηκε μικρή. Στα 18 παντρεύτηκε  και  στα 19 είχε το πρώτο παιδί της. Όμως η ωριμότητα, μάλλον έχει περισσότερο να κάνει με τις εμπειρίες της ζωή παρά με την ηλικία.
Ευτυχώς για εκείνη, ανατράφηκε με τρόπο να μπορεί να είναι ανεξάρτητη. Ποτέ δεν στηριζόταν σε κάποιον για την επιβίωση. Βέβαια είχε βοήθεια από τους γονείς της, ιδιαίτερα τη περίοδο του διαζύγιό της. Είχε την αμέριστη υποστήριξή τους. Της παραχώρησαν χώρο για να ζει και την βοήθησαν να σταθεί πάλι στα πόδια της. Αλλά ήταν τόσο ανεξάρτητη, "Femi-ναζί», όπως την αποκαλούσε ο μπαμπάς της, που πολύ σύντομα, μέσα σε 6 μήνες ήταν πάλι μόνη της. Είχε αγοράσει το σπίτι της πριν ολοκληρωθεί το διαζύγιό της.

Το περίεργο είναι ότι ήξερε πριν τον γάμο, ότι δεν θα τα καταφέρουν, αλλά παρόλα αυτά προχώρησε.
Εκείνος καταγόταν από μια εύπορη οικογένεια και ποτέ δεν μπορούσε να στερηθεί. Δεν  είχε βιώσει ποτέ την στέρηση.
Εκείνη καταγόταν από μια μεσοαστική οικογένεια που αγωνιζόταν κάθε μέρα της ζωής για αναγκαία. Ζούσε κάθε μέρα τον αγώνα για επιβίωση και έμαθε να ξεχωρίζει τις επιθυμίες από τις ανάγκες. Ήξερε τι θα πει μετρημένη ζωή και είχε γίνει τρόπος ζωής.
Αυτές οι καταβολές τους ήταν η προίκα τους για τον γάμο και τις κουβαλούσαν όλα τα χρόνια. της κοινής τους ζωής. Οι στατιστικές λένε ότι ο κύριος λόγος για ένα διαζύγιο είναι, τις περισσότερες φορές οι οικονομικές δυσκολίες.Αυτό επαληθεύτηκε και στην δική της περίπτωση!

Μετά από το διαζύγιό της, αποφάσισε να μην το βάλει κάτω, να κάνει το καλύτερο που μπορούσε. Την ημέρα του διαζυγίου αποφάσισε να μην βασιστεί στον πρώην της.  Αυτό απαιτούσε σκληρή δουλειά, επιμονή και υπομονή και το πείσμα της ήταν το δεξί της χέρι.

Περίπου 6 μήνες μετά το χωρισμό τους, γνώρισε κάποιον, ο οποίος είναι τώρα η αγάπη της ζωής της. Και εκείνος είχε μόλις βγει από ένα διαζύγιο περίπου την ίδια εποχή με τον δικό της. Έχει επίσης ένα γιο μερικούς μήνες μεγαλύτερο από το δικό της. Βρήκε ο τέντζερης το καπάκι.
Η ζωή της πάει καλύτερα μετά το διαζύγιο! Αν και προσπάθησε αρκετά σκληρά, είναι καλύτερα από ό, τι θα μπορούσε να είχε φανταστεί.
Υπήρξε μια χρονική περίοδο μετά τον αρχικό χωρισμό που νόμιζε ότι όλα τελείωσαν. Ήταν λάθος.
"Τα καλά πράγματα δεν συμβαίνουν στους ανθρώπους. Οι άνθρωποι κάνουν καλά πράγματα να συμβούν." 
Κάθε φορά που αισθάνεται πεσμένη και ότι ο κόσμος φαίνεται να την πολεμάει, αυτή η φράση την φέρνει πάλι στην πραγματικότητά της και συνειδητοποιεί ότι μπορεί να πετύχει.

Δεν μπορεί να πει ότι είναι χαρούμενη που στα 24 της είναι διαζευγμένη, αλλά είναι ευγνώμων που υπήρξε φως στην άκρη του σκοτεινού τούνελ, και ένας καλύτερος κόσμο στην άλλη πλευρά. Κράτησε το κεφάλι ψηλά για να διατηρήσει τον εαυτό της ισχυρό και πάντα έψαχνε για ένα θετικό αποτέλεσμα.
Ένα θετικό αποτέλεσμα είναι ακριβώς αυτό που πήρε!

Η ιστορία της Μισέλ.

6 σχόλια:

  1. "Τα καλά πράγματα δεν συμβαίνουν στους ανθρώπους. Οι άνθρωποι κάνουν καλά πράγματα να συμβούν."

    αρκεί να θέλουν...

    Μια καλημέρα πέρασα να πω! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To 24 τα λέει όλα! Μωρό παιδί!! Νάναι καλά!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...και η ζωή συνεχίζεται, αρκεί που δεν το έβαλε κάτω κι έμαθε και μαθαίνει σιγά-σιγά να παλεύει για το καλύτερο για κείνην και το μωρό της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Ανεμόμυλους κυνηγώ...
    Πράγματι! Σε ευχαριστούμε για την επίσκεψη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ sofia
    Ναι, πράγματι η ηλικία παίζει ρόλο, αυτός ήταν και ο λόγος που αναρτήθηκε η ιστορία της. Είναι ένα καλό παράδειγμα για συνομήλικα κορίτσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ ღ oneiremata ღ
    πράγματι έτσι είναι...
    μας γεμίζει φρεσκάδα η παρουσία σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι 'πνοή' για τον χώρο μας! Ευχαριστούμε!