Η ζωή δεν είναι τυλιγμένη με κορδέλα, δεν παύει όμως να είναι δώρο!

Επιλογές

Home
Home
About Me
About Me
ΥouΤube
ΥouΤube
Σκόρπιες Σκέψεις
Σκέψεις
Σκόρπιες Σκέψεις
Υπηρεσίες

10 Αυγούστου 2011

Της ξαπλώστρας και του κολοβακτηριδίου το ανάγνωσμα

Κι αφού εκτονώθηκα με την βαρκάδα δια της βαρύτητος, λέω να συνεχίσω με τα θαλασσομπερδέματα, να χιλιοεκτονωθώ μέχρι να βγάλω τον
σκασμό να ησυχάσει ο κόσμος επιτέλους γύρω μου, μια και δεν αφήνω τίποτα ασχολίαστο.
Το `λεγε η γιαγιάκα μου πολλές φορές. «Κλείσε μαρή γαλιάντρα το στόμα σου επιτέλους. Μα στόμας είναι αυτός που έχεις;»
Τώρα το επαναλαμβάνει κι η φιλενάδα μου. "Αμάν αυτός ο στόμας σου".
Δεν μπορώ να μην διακωμωδήσω αυτά που βλέπω γύρω μου αυτές τις καλοκαιρινές μέρες στην περιοχή μου. Η οποία σημειωτέον είναι πανέμορφη μια και περιβάλλεται με 10 χιλιόμετρα γαλάζιου. Τόσο απελπιστικά όμορφου που σου κόβει την ανάσα. Αλλά με τόση καφρίλα από τους κατοίκους της, που μου έρχεται να τους πυροβολήσω ανάμεσα στα μάτια. Η απογραφή μας έβγαλε 33,000 και κάτι ψιλά, μαζί με τα Σπάτα. Ουίου!!!

Εγώ τώρα γιατί θέλω να σκάσω στα γέλια; Δηλαδή υπάρχουν κι άλλοι ξανθοί εγκεφαλοι στην περιοχή μου εκτός από μένα; Τους τόνους τα σκουπίδια που μαζεύονται να πάρεις και να τους διαιρέσεις με το 1,5 που αντιστοιχεί σε κάθε κάτοικο σου βγαίνει ένα νούμερο να τραβάς τα μαλιά σου. Α! ξέχασα ότι στην απογραφή δεν υπολόγισαν και τα αλλοδαπά. Ξέρετε αυτά με τα "νόμιμα" χαρτιά. Που είναι πιο πολλά από εμάς τους Έλληνες.  Τόσο πολλά που όταν βγαίνω στο μπαλκόνι να νομίζω ότι βρίσκομαι στα Τίραννα. Βρε τι μεγαλειώδεις στιγμές ζώ η γυναίκα στην Αρτέμιδα!

Σκουπίδια, έξω, σκουπίδια μέσα, δύσπνοια, δυσοσμία, ζόφος, έρεβος, νέφος, ρύπος του κερατά από τα αεροπλάνα. Κανείς δεν μπορεί να αναπνεύσει ή μόνον οι ξανθές; Δεν ξέρω. Παίρνω βαθιά εισπνοή το πρωί κι εκπνοή το βράδυ, με το καλό. Ενδιαμέσως τίποτα.
Η πόλη έχει γεμίσει σκουπίδια ή εγώ γεννήθηκα ξανθιά; Προχθές, έκανα τόσο πετυχημένο σλάλομ στον δρόμο που ο Δήμαρχος, με μια σεμνή τελετή, μου παρέδωσε το κλειδί της πόλης. Αλλά επειδή είμαι ξανθιά δεν ξέρω ποια πόρτα ανοίγει αυτό το κλειδί. Το δοκίμασα σε όλες. Τζίφος. Κλειδωμένες τις βρήκα, κλειδωμένες τις άφησα. Πώς να καταλάβει μια ξανθιά γιατί η Αρτέμιδα χτίζει οχταώροφα από σκουπίδια; «Διατηρείτε την Αρτέμιδα καθαρή». Ναι, διατηρείτε την Αρτέμιδα καθαρή και πετάξτε τα σκουπίδια της στη θάλασσα.

Ο κόσμος γύρω μου είναι χάλια ή εγώ γεννήθηκα ξανθιά; Γύρω μου, άλλες ξανθές, μες στην πλατινέ χαρά. Τις βλέπω και τις ζηλεύω. Αυτές μελαχρινές με ψυχολογία ξανθιάς. Εγώ ξανθιά με ψυχολογία μελαχρινής. Νεύρωση ντουμπλ φας. Χάθηκε να με λυπηθεί κι εμένα ο Ύψιστος; Αφού με έκανε ξανθιά, του κόστιζε πολύ να με κάνει σαν κι αυτές τις κυρίες; Με τα σέα τους, τα μέα τους, τα άπειρα μπιπ τους. Που το μόνο που τις νοιάζει είναι πως θα εκδράμουν στις ξαπλώστρες της παραλίας.
Γιατί πως να το κάνουμε για μια ξαπλώστρα ζούμε, σε in καφετέριες με κάργα το κολοβακτηρίδιο στην παραλία. Ν`απλώσουν την 100 κιλά κυτταρίτιδα και τις πατσές με τις ραγάδες στην πολυθρόνα, να πιουν το φραπόγαλα, με βλέμμα γελάδας σε μεσημβρινή σιέστα, να κουσκουσέψουν τους πάντες και τα πάντα, εκτός από την αφεντιά τους, αλλά το σκουπίδι που είναι δίπλα τους  το περνούν για accessorize του τοπίου.
Έλα βρε κατακαημένη Αρτέμιδα μ`αυτό θα ασχοληθούμε τώρα; Κανένα καλό γκομενάκι παίζει εδώ γύρω να βγάλουμε τα μάτια μας, τα φρύδια μας τα σέα μας τα μέα μας και τα μπιπ μας;

Αυτό το μπιπ γιατί απουσιάζει από τη δική μου ζωή; Γιατί αυτή η μανία να προσδιορίζω το καθετί με την αντίστοιχη λέξη; Αφού το μπιπ είναι σαν χανσαπλάστ: Κολλάει παντού. Κολλάει στο άφατο, στο ανείπωτο, στο απερίγραπτο:
- Νιώθεις για μένα ένα έντονο μπιπ;
Μπιπ! Συνεννοηθήκαμε.
Τι πιάστηκε ο κ...λος μας τόσα χρόνια στα θρανία; Δεν μας μαθαίνανε κατευθείαν το μπιπ, να καθαρίσουμε;



6 σχόλια:

  1. καλημέρα.
    Λοιπόν οι χοντρές υπάρχουν! Και μου έλεγε ένας φίλος μου που πήγε σε μια παραλία με το έτερον κι έπαθε σοκ με το μέγεθος των κυβικών που κυκλοφορούν! Απείρου κάλλους!
    Όσο για σκουπίδι, είναι μια πονεμένη ιστορία! Και εδώ, στο γειτονικό Πήλιο περνάς από ωραία μέρη και είναι γεμάτα σαβούρα. Είναι να σε πιάνει θλίψη.
    Καλά τα λέει ο στόμας σου.
    >Τώρα για το μπιπ μήπως είναι κληρονομικό χάρισμα ή αν όχι που γίνονται υπερεντατικά μαθήματα να πάμε κι όσο κάνει;
    -είχα την εντύπωση πως έχω γραφεί στους αναγνώστες αλλά δε βρίσκω το εικονίδιο. Μήπως κάνω λάθος;
    γειαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Summertime Blues
    Επιτέλους να κι ένας άνθρωπος που μου λέει ότι καλά τα λέω. Γιατί όλοι οι άλλοι μου λένε να το βουλώσω. Μην μου δίνεις όμως πολύ θάρρος γιατί δεν θα σταματήσω. Είναι να μην πάρω φόρα κατηφόρα. Όσο για το μπιπ αν μάθεις που γίνονται υπερεντατικά μαθήματα σφύρα μου και μένα. Όσο για το εικονίδιο με έβαλες σε σκέψεις και πήγα στο μπλοκ σου να δώ αν υπάρχει το δικό μου. Ευτυχώς ήταν στην θέση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβοοοοοοοοοοοοοοοοο!
    Ανταποδίδω το φιλί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. έχω πολλά να πω για έναν κόσμο που δεν μ' αρέσει, ποτέ όμως δεν τα μπερδεύω με πράγματα που μου αρέσουν :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ yannidakis
    Για 'μένα είναι ο μόνος τρόπος να μπορώ να ισορροπήσω τα γεγονότα. Πάντα αυτά που μου αρέσουν με βοηθάνε να ξεπεράσω αυτά που δεν μου αρέσουν. Έτσι μου αρέσει να τα αναφέρω μαζί;)
    Μου αρέσουν τα σχόλιά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι 'πνοή' για τον χώρο μας! Ευχαριστούμε!