Η ζωή δεν είναι τυλιγμένη με κορδέλα, δεν παύει όμως να είναι δώρο!

Επιλογές

Home
Home
About Me
About Me
ΥouΤube
ΥouΤube
Σκόρπιες Σκέψεις
Σκέψεις
Σκόρπιες Σκέψεις
Υπηρεσίες

26 Οκτωβρίου 2010

Οι γίγαντες

Ναι αυτή η εικόνα είναι μια αναμνηστική φωτογραφία.
Είναι κομμάτι από ένα πολύ εντυπωσιακό τοίχο από ευκαλύπτους που έστεκαν στην μια πλευρά του δρόμου που οδηγεί από τα Σπάτα  στην θάλασσα,
στην Αρτέμιδα.
Από μικρό παιδί απολάμβανα την μυρωδιά τους όταν περνούσαμε από εκεί τις καλοκαιρινές βραδιές. Θαύμαζα το ύψος τους και τις πυκνές φυλλωσιές τους. Μόλις φτάναμε σ' αυτό το σημείο δρόσιζε αισθητά και μας άνοιγε η όρεξη για μια βουτιά στην θάλασσα.
Είναι αλήθεια ότι ο δρόμος που συντρόφευαν ήταν άθλιος, επικίνδυνος και κουραστικός.
Είναι αλήθεια ότι τόσα χρόνια αυτός ο δρόμος ήταν ταλαιπωρία για τον κόσμο κάθε μέρα.
Με το αεροδρόμιο ζύγωσε ο πολιτισμός. Ξεφύτρωσαν μεγάλα εμπορικά και εκθεσιακά κέντρα.
Ο κόσμος που περνούσε δίπλα τους διπλασιάστηκε.
Χρειαζόταν μια θυσία.
Τώρα απολαμβάνουμε έναν δρόμο δύο λωρίδων ανά κατεύθυνση. Είναι καινούργιος και, σαφώς πιο ασφαλής. Οι απόψεις για το αν ήταν σωστή η θυσία διίστανται. Για μένα, πάντως, αυτή η θυσία ήταν πολύ ακριβή.
Δεν μπορώ όμως να ξεχάσω αυτούς τους αγέρωχους γίγαντες που έστεκαν αγέρωχοι δίπλα στον δρόμο και μας καλωσόριζαν  με την δροσιά τους και την μυρωδιά τους.
Όσες φορές βλέπω αυτή την φωτογραφία τα μάτια μου βουρκώνουν.
Άραγε τι άλλο θα θυσιάζουμε στον βωμό του πολιτισμού;

10 σχόλια:

  1. φυσικα επρεπε να κοπουν αυτα τα απαισια βρωμοδενδρα που εβγεναν στο δρομο των οχηματων ξαφνικα κ δημιουργουσαν τροχαια ατυχηματα.Ενω τωρα αυτη η πανεμορφη ασφαλτος παλι με λακουβες τσιμεντα δεξια-αριστερα σκετη ζωγραφια.Κανονικα πρεπει να τσιμεντοσουη παντου με αυτες τις βρωμολασπες λερωνουμε αυτ/τα παπουτσια κ τα δενδρα να τα κοψουν ολα ριχνουν φυλλα κ λερωνουν το περιβαλον.Ε ΡΕ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 900ΜΕΤΡΑ ΥΨΟς ΣΥΝΔΙΑΣΜΕΝΑ ΜΕ ΕΝΑ ΣΕΙΣΜΟ 8ΡΙΧΤΕΡ Ολοι καταπατητες της φυσεως ημαστε κ βλεπω πολυ σκληρη τιμωρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγκινήθηκα. Τότε που άρχισαν να καρατομούν τα δέντρα δούλευα στο αεροδρόμιο. Θυμάμαι ότι κάθε μέρα που πέρναγα κι έβλεπα το ΕΓΚΛΗΜΑ ανέβαζα τα τζάμια του αυτοκινήτου και ούρλιαζα να φύγει από μέσα μου ο θυμός. Μερικές φορές τρελαινόμουν και τους έβριζα μ`ανοιχτά τα τζάμια, (ξέρεις τώρα εσύ το στόμα μου) αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω τα μπινελίκια. Μας έκοψαν ένα κομμάτι από την ψυχή μας κι από τις παιδικές μας αναμνήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. NAI ΠΟΛΛΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΛΟΥΤΣΑ,ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ) ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΒΟΛΕΒΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ Η ΑΠΟ ΤΗΝ TV,ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πολλές θυσίες του πράσινου και του οξυγόνου μας και της ίδιας της ζωής μας στο βωμό της τσιμεντοποίησης και της εξάπλωσης των πόλεων και ασφαλτόστρωσης τους...κρίμα για όλους μας...ύστερα πως να αδικήσουμε την ίδια τη φύση που παίρνει το αίμα της πίσω, αφού με τις παρεμβάσεις μας της κάνουμε τόσο κακό καθημερινά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ skepsis4m
    "...καταπατητες της φυσεως ημαστε..."
    και η φύση τιμωρεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Theodosia
    "Μας έκοψαν ένα κομμάτι από την ψυχή μας κι από τις παιδικές μας αναμνήσεις." ΑΚΡΙΒΩΣ. Φιλενάδα με καταλαβαίνεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ thanasis
    Μάλλον, είμαστε άξιοι των επιλογών μας...
    Είναι πολύ ωραίο που πέρασες από εδώ!
    Να είσαι πάντα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ ღ oneiremata ღ
    Θυσίες με θύματα τους εαυτούς μας...
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Πολίτης της Μπανανίας
    "Λάχανο" δεν θα πει τίποτα...
    Τώρα είναι κρανίου τόπος!!
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι 'πνοή' για τον χώρο μας! Ευχαριστούμε!