Η ζωή δεν είναι τυλιγμένη με κορδέλα, δεν παύει όμως να είναι δώρο!

Επιλογές

Home
Home
About Me
About Me
ΥouΤube
ΥouΤube
Σκόρπιες Σκέψεις
Σκέψεις
Σκόρπιες Σκέψεις
Υπηρεσίες

2 Νοεμβρίου 2010

Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει....Η απαξίωση μιας Περσώνας για τα μικρά μπλόκ.

Εγώ γι αλλού ξεκίνησα κι αλλού το διαδίκτυο με πάει.
Κυριακή, γιορτή και σχόλη που έλεγε κι η "αοιδός" Βουγιουκλάκη, με την κατάλληλη αμφίεση, άκρως σεξουαλική, ρομπί, καλτσί, παντοφλί και το μαλλί καρφί, σερφάρω. Όχι σε καμιά πίστα
του Παρνασσού, ούτε στην σχολή των σερφ που είναι στην περιοχή μου. Στο διαδίκτυο ντε, μήπως πάρει καμιά στροφή ο ξανθός μου εγκέφαλος και γράψω καμιά λέξη της προκοπής η ανεπρόκοπη.

Τι τόθελα η καψερή; Δεν καθόμουν στ`αυγά μου να τα κλωσήσω μήπως βγάλουνε κανένα κλωσόπουλο να το κάνω σουπίτσα, που πονάει κι ο λαιμός μου; Και το τσακίρικο μάτι μου, (όταν δεν φοράει το γυαλί της πρεσβυωπίας) πέφτει σ`ένα κείμενο της κ. Έλενας Ακρίτα, που σημειωτέον δηλώνω φαν μέχρι πρότινος. Γιατί όταν διάβασα το απαξιωτικό της κείμενο για τα blogs και δει τα μικρά, ο εγκέφαλος έγινε τόσο μελαχροινός, που έφτασε το χρώμα του κορακιού κι έγινα καρακάξα.
Ούτε λίγο ούτε πολύ η κ. Ακρίτα, απαξιώνει τα μικρά μπλοκ, και τάσσεται υπέρ των μεγάλων. Παραθέτω και την παράγραφο για να δείτε ιδίοις όμμασι τι εννοώ.

"Αυτή τη στιγμή, στο Διαδίκτυο υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες blogs.
Ας τα χωρίσουμε σε τρεις κατηγορίες:
1. Τα blogs που μπαίνεις, τα διαβάζεις και φωνάζεις «καμαρότε, τη λεκάνη» λίγο πριν ξεράσεις στην καινούργια μοκέτα. Γιατί είναι χυδαία, είναι απαράδεκτα, είναι ο πάτος του Διαδικτύου! Οι άνθρωποι εκεί δεν γράφουν: Αφοδεύουν. (Και δεν τραβάνε και το καζανάκι.)
2. Τα blogs που τα περνάς ντούκου. Είναι εκεί δυο άτομα: Ο Γιάννης που κερνάει κι ο Γιάννης πίνει. Ένας πικραμένος γράφει το μακρύ του και το κοντό του. Κάνει μια αναρτησούλα- ό,τι φανεί στον τρελοστεφανή- κι από κάτω σχόλια 0.
3. Τα blogs που έχουν φωνή, έχουν άποψη, έχουν δύναμη. Που έχουν κάτι να προτείνουν και κάτι να προσφέρουν. Που σου δίνουν τροφή για σκέψη, μέσα από εξαιρετικά ενδιαφέρουσες συζητήσεις, τοποθετήσεις συμφωνίες και διαφωνίες. Σε αυτά τα τελευταία θα πρότεινα να σταθούμε λίγο."

Εγώ λοιπόν κ. Ακρίτα μου θα συμφωνήσω με την πρώτη παράγραφο. Αν κι ο κουβάς που θα στον φέρει ο καμαρότος θέλω να είναι και μαύρος, για να είναι σινιέ. Γιατί τα λεφτά της ΕΡΤ σας εξασφάλισαν, πάντα να έχετε υπηρετικό προσωπικό. Ή κανένα φτωχό συγγενή που εκτελούσε τα χρέη καμαρότου.

Με την δεύτερη όμως πήρε φωτιά το Κορδελιό. Δεν το κατάλαβα δηλαδή είναι κακό κάποιος να έχει ένα μπλοκ στο οποίο καταθέτει την άποψή του, ελευθερώνει την ψυχή του από αυτά που τον πνίγουν, κι είναι κακομοίρης και πικραμένος; Κι επειδή δεν έχει σχόλια τον χαρακτηρίζεις αδιάφορο;
Έκανες τον κόπο να τον διαβάσεις; Μπορεί το κείμενό του να έχει κάτι να πει και σε σένα την μεγαλοδημοσιογράφο. Κι αν δεν έχει σχόλια αυτό οφείλεται ότι τα πάντα σ`αυτή την ζωή κι ειδικά το διαδίκτυο  είναι θέμα δημοσίων σχέσεων και βίζιτας.
Δικτυώνεσαι με τα κατάλληλα άτομα; Πας και κάνεις σχόλια σε μεγάλα μπλοκ;
Το κέρδισες το παιχνίδι. Κάποιος, κάπου, κάποτε θα σου ανταποδώσει την βίζιτα και θα σε σχολιάσει. Υπάρχουν όμως άνθρωποι που δεν είναι και πολύ της βίζιτας λόγω έλλειψης χρόνου, ή επειδή στα τέτοια τους γενικώς για τέτοια παιχνιδάκια. Έχω μπει σε τέτοιες μικρές γωνίτσες, και η πένα που διάβασα είχε πολλά να μου πει. Με μηδέν σχόλια από κάτω. Ε και;
Άλλωστε μπορεί να βλέπει τα μυστικά της Εδέμ και να μην έχει χρόνο να προμοτάρει το μπλοκ του. Ξέρετε ποια μυστικά. Αυτά που λόγω τηλεθέασης γέμισαν την τσέπη σας ευρώπουλα, από κάτι μικρομπλοκεράδες με μηδέν σχόλια. Και μην ξεχνάτε κάτι σημαντικό. Αυτοί οι Γιάννηδες σας κάνανε αυτό που είσαστε σήμερα και μας κοιτάτε όλους αφ`υψηλού. Αγοράζοντας τα βιβλία σας, παρακολουθώντας τις σειρές σας και διαβάζοντας τα χρονογραφήματά σας.

Τώρα για την τρίτη σου παράγραφο ενάμιση χρόνο στο διαδίκτυο ακόμη περιμένω προτάσεις, απόψεις, και τροφή για την σκέψη μου, από τα μεγάλα μπλοκ.
Αντί γι αυτό όλα τα μεγάλα μιλάνε για επαναστάσεις όχι του κώλου, αλλά του καναπέως βεβαίως.
Με όλο τον σεβασμό, από μια γωνίτσα του διαδικτύου, μια πρώην ξανθιά θαυμάστρια του δικού σας ξανθού εγκεφάλου, βεβαίως, βεβαίως.

19 σχόλια:

  1. Με κάλυψες πλήρως καλή μου.

    Γιατί εγώ αν τα πω τώρα έτσι όπως είμαι, θα τα πω πιο χοντρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ είδα εδώ σχόλια μηδέν και έγραψα ένα για να μην σε κακοχαρακτηρίσει η Ακρίτα.
    χα..χα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Κι αν δεν έχει σχόλια αυτό οφείλεται ότι τα πάντα σ`αυτή την ζωή κι ειδικά το διαδίκτυο είναι θέμα δημοσίων σχέσεων και βίζιτας."

    Μεγάλη αλήθεια είπες Σία μου και γενικά συμφωνώ με την άποψή σου και για τα μεγάλα και για τα μικρά μπλογκς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σαν μια μικρή πλιν τιμία μπλογκατζού εδω και 3 ετία παρακαλώ, πριν να ζητήσω ένσυμα θα ήθλεα τουλάχιστον να μη μας κολλάει ο καθένας που αισθάνεται ότι κατέχει το προνόμιο της γραφής....Κατάλαβες αγαπητή μου? Τώρα και η κ.Ακρίτα βρίζει τον απλό άνθρωπο επειδή έχειτο θράσος να γράφει! Που φτάσαμε....
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ολοι αυτοί είναι λοιπόν που παρακολουθούν τις σαπουνόπερες σε μοντέρνα έκδοση για να ρίχνει σφαλιάρες με την βέρα στο δεξί και τα μυστικά που τελειωμό δεν έχουν!
    Την παρακολουθώ και την διαβάζω χρόνια τώρα...αλλά μαντάμ αφήστε και τον άλλο στη τρέλα του!

    Σκασίλα μας!
    Δεν μας πληρώνει κανείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα! :))

    Θυμάμαι την Ακρίτα στα πρώτα της, στον Ταχυδρόμο (τον... κανονικό, όχι το ένθετο των Νέων...), αρχές '80. Όπως και το πρώτο της βιβλίο, με τη συλλογή των χρονο-ευθυμογραφημάτων της...
    Σαν σεναριογράφο δεν την "ξέρω", αφού δεν παρακολουθώ τηλεόραση (γνωρίζω, βεβαίως, ότι οι σειρές της χτυπάνε κόκκινο στις θεαματικότητες).

    Να ξεκαθαρίσω ότι συμφωνώ με ό,τι γράφεις εσύ! :)
    Για να είμαι ειλικρινής, δεν διαφωνώ με ό,τι γράφει η κ. Ακρίτα στο [1].
    Το [2] και το [3] πάλι... δεν ξέρω πώς τα 'χει διαχωρίσει στο μυαλό της αλλά σ' εμένα, δεν άφησε κάπου την εντύπωση ότι το [3] αφορά "μεγάλα" blogs ή, blogs που λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε (π.χ. των Δήμου, Πιτσιρίκου, Ανδρουλάκη, Μανδραβέλη κλπ).
    Τώρα... όσον αφορά το [2], είναι γεγονός ότι υπάρχουν blogs με 0 ή 1-2 σχόλια ανά δημοσίευση... όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρόκειται πάντα για κάποιον/ους "πικραμένο/ους" (όπως "τσουχτερά" χαρακτηρίζει)... αλλά για blogs όπου η σιωπή [του επισκέπτη] είναι χρυσός! (Όταν, η ίδια η ανάρτηση, είναι πραγματικά "διαμάντι").
    Αλλού πάλι, γίνεται μπούγιο για το μπούγιο. Είναι καλό αυτό, γιατρέ μου; Δηλαδή... το να υπάρχουν 600, 1000+ εγγεγραμμένοι που "παρακολουθούν"... 80-100 σχόλια με "αχ, τι ωραίο!" ή, σχόλια "ανωνύμων" (δεν ξέρω αν το 'χετε παρατηρήσει αυτό, στα "μεγάλα" blogs! Πάντα υπάρχουν άτομα με κοινούς προβληματισμούς και, όλως τυχαίως και εντελώς συμπτωματικά... αφήνουν ανώνυμα σχόλια!)... προωθούν τη σκέψη, το διάλογο, τον προβληματισμό;
    [Ξανθές απορίες μιας μελαχρινής!]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @θεοδοσία,
    συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, είμαι κι εγώ από τα άτομα που ποτέ δεν απαξιώνουν ένα μπλογκ γιατί έχει λίγους αναγνώστες ή ελάχιστα σχόλια -άλλωστε έχω δει αναρτήσεις να γίνονται μπάχαλο με τα σχόλια που γράφουν κάποιοι- κι όσο για την περί ου ο λόγος συγκεκριμένη κυρία (ξυλάγγουρο για μένα) ποτέ μου δεν της είχα ιδιαίτερη συμπάθεια...οπότε δεν πα να λέει και δεν πα να κουρεύεται... φιλάκια πολλά :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. To καλάμι που το έχει αφήσει η κα Ακρίτα είδες? Γιατι δεν μπορει, κάπου τριγύρω θάναι παρκαρισμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Πολίτης της Μπανανίας
    Ήμουν σίγουρη ότι θα συμφωνούσες μαζί μου.
    Εγώ πάντως την μπέμπα θα την κλέψω....Και θα την κάνω μπλοκερού, με πολλά σχόλια από κάτω:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @IonnKorr
    Γι αυτό είναι οι φίλοι Ionn, για να μην εκθέτονται οι φίλοι τους. Κι ειδικά σε μεγαλοδημοσιογράφους. Σε χρεώνω με ένα σχόλιο την ημέρα.χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @sofia
    Κουκλίτσα μου έχουν νιώσει ότι χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους, όλοι αυτοί με τα μεγαλοκυκλώματα. Βλέπεις το blogging τους αφαίρεσε πολλά προνόμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Δέσποινα
    Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια κουκλί μου.
    Τα πάντα έχουν μεταμορφωθεί σε δημοσιοσχετίστικα πλέον. Καμιά φορά γελάω όταν μπαίνω σε μεγάλα μπλοκ (σπανίως βέβαια μια και με ελκύουν τα μικρά).
    Είναι αχός πολύς ακούγεται πολλά τουφέκια πέφτουν με άσφαιρα φυσίκια όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Γιαγιά Αντιγόνη
    Ακριβώς Αντιγονούλα μου όπως τα λές.
    Ας μας αφήσουν στην τρέλα μας και στον δικό μας κόσμο που καμία σχέση δεν έχει με τον δικό τους γκλαμουράτο κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Ντρουσίλα
    Σου παραθέτω την παράγραφο που λέει ποιά μπλοκ επισκέπτεται.
    "Προσωπικά, επισκέπτομαι συχνά κάποια blogs.
    Με κίνδυνο να προσπεράσω ή να αδικήσω πολλά, αναφέρω μερικά.
    Τoυ συναδέλφου Στάθη Τσαγκαρουσιάνου (blog με ονοματεπώνυμο! Για να μη λέμε ότι όλοι οι δημοσιογράφοι είναι ανώνυμοι, αλήτες, ρουφιάνοι και τα ρέστα.) Του Πιτσιρίκου (κι ας τα χώνει και σε μας εδώ, στην εφημερίδα! Εγώ είμαι αντικειμενική και σε πάω, φίλε!)."
    Τώρα όσο αφορά τα σχόλια ανώνυμων στα μεγάλα μπλοκ κι εγώ την ίδια απορία έχω.
    Έχω πάψει να τα επισκέπτομαι εδώ και καιρό. Το μόνο που επισκέπτομαι είναι του φίλου μου ΑΑΤΟΝ, γιατί τον ξέρω κι είναι γνήσιος. Και με τιμάει που είμαι συγγραφέας στο μπλοκ του.
    Πολλά φιλιά και νομίζω ότι οι απορίες μας μοιάζουν σαν δίδυμα. Τυχαίο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ღ oneiremata ღ
    Γι αυτό είσαι φιλενάδα μου. Γιατί απαξιώνεις τις κάθε είδους βλακείες που σε ξενερώνουν. Πολλά φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Γλυκό - Κερασο - Ζουζούνα
    Καλώς τηνα!!! Χαίρομαι που τίμησες τον χώρο μας. Σε παρακολουθώ πολύ καιρό στο τρείς λαλούν. Μου αρέσει η πένα σου.
    Όσο για το καλάμι, μάλλον θα το έχει παρατήσει στα μυστικά μονοπάτια της Εδέμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θεοδοσια ναι, ναι! Θα εκκολάψουμε την νέα γενιά μπλόγκερ του μέλλοντος! :D

    Τα μπλογκ είναι αυτά που είναι.Και άτομα που ανήκουν στο σύστημα ή ζουν απο αυτό, δεν έχουν δικαίωμα να μας κρίνουν ή να μας βάζουν σε τσουβάλια. Ούτε μπορεί να ξέρει πόσος κόσμος διαβάζει ή όχι, ούτε σημαίνει πως επειδή τα σχόλια μπορει να είναι λίγα δεν υπάρχει αναγνωσιμότητα. Πολλά παίζουν ρόλο, αλλά δεν περιμένω απο αυτούς τους ανθρώπους που μια ζωή το μόνο που ήξεραν απο pc είναι το Enter,να αποκτήσουν άποψη για το διαδίκτυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αν και καθυστερημένα...
    Για όλα φταίει το κίνητρο...
    Αυτό καθορίζει τι ψάχνει κανείς στο διαδύκτιο!
    Δεν μου αρέσει, πάντως όταν κάποιος κρίνει τόσο αυστηρά και με τόση ευκολία κατατάσσει τους ανθρώπους σε κλισέ με γενικόλογα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Έχω διαβάσει αυτή την ανάρτηση εδώ και καιρό κι όλο έλεγα θα σχολιάσω αλλά όλο το ανέβαλλα.
    Καταρχήν δεν ξέρω από πότε το να καταθέτεις την ψυχή σου, τη διάθεσή σου, τις εμπειρίες σου κλπ. κρίνεται από τον αριθμό των ανθρώπων που σε διαβάζουν ή σε σχολιάζουν (και ναι αυτό το λέει κάποιος που τον τιμούν πολλοί μπλόγκερς και τους ευχαριστώ).Ειδικά ο αριθμός των σχολίων είναι μια "πονεμένη" πλην δημοσιοσχετίστικη ιστορία που σε πολλά μπλόγκς εμφανίζεται με την μορφή "σχόλια 70 τα 50 από τα οποία, τα έχει γράψει ο ίδιος ο blogger" ή με την άλλη κλασσική μορφή του-κάτσε-να-τσεκάρω-ποιός-ήρθε-για-να-πάω-κι-εγώ, μέθοδοι οι οποίες ακυρώνουν την ουσία.Μέχρι πρότινος τουλάχιστον νόμιζα πως αυτός που γράφει πρώτα απ' όλα το κάνει για την πάρτη του, ώσπου κατάλαβα πως σε αρκετά μπλόγκς οι ιδιοκτήτες τους γράφουν αυτά που θα ήθελε ο κόσμος να διαβάζει, κάτι σαν τα σίριαλ της Ακρίτα όπου ο ένας πηδάει τον άλλον γιατί αυτά συγκινούν τη μέση νοικοκυρά (αυτή δηλαδή που θα φέρει νούμερα και θα πλουτίσει τα νούμερα!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι 'πνοή' για τον χώρο μας! Ευχαριστούμε!