Η ζωή δεν είναι τυλιγμένη με κορδέλα, δεν παύει όμως να είναι δώρο!

Επιλογές

Home
Home
About Me
About Me
ΥouΤube
ΥouΤube
Σκόρπιες Σκέψεις
Σκέψεις
Σκόρπιες Σκέψεις
Υπηρεσίες

25 Ιουλίου 2011

Ο Έλληνας

Ο Μιχάλης Κακογιάννης.
Ο άνθρωπος που έχτισε τον μύθο του ελληνικού κινηματογράφου στο εξωτερικό, αποτυπώνοντας με ειλικρίνεια και τρυφερότητα την ελληνική ψυχή.

Μέσα από τον φακό του έλαμψαν στη μεγάλη
οθόνη σπουδαίοι ηθοποιοί που εκείνος ανάδειξε και τους έδωσε την ευκαιρία να τιμήσουν, και αυτοί με την σειρά τους την πατρίδα.


Είπε: "Στην Ελλάδα οφείλω τον κύριο όγκο των έργων μου. Στην παράδοσή της, στην ιστορία της, στη γη της.

Νομίζω ότι αντιμετωπίζουμε μια συνολική κρίση αξιών. Μας βρήκε απροετοίμαστους. Και θεωρώ ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει. Ο Συβαριτισμός (Η υπερβολική πολυτέλεια, η νωχέλεια εξ’ αιτίας της καλοπέρασης και η μαλθακότητα, πέρασαν στην ιστορία ως συβαριτισμός) που διέπει κοινωνίες σαν τις δικές μας, ίσως σηματοδοτεί ότι φθάσαμε στο τέρμα και πρέπει πλέον να ξεκινήσουμε από ένα νέο σημείο εκκίνησης. Το θέμα είναι πώς θα δει κανείς το ποτήρι: μισοάδειο ή μισογεμάτο... Η πρόκληση δεν είναι η απάντηση για τα αίτια μιας πολύπλευρης κρίσης. Είναι η δρομολόγηση του οδικού χάρτη της ανατροπής τους. Κι αυτό προϋποθέτει πράξεις, όχι μόνο λόγια."

Τέτοιοι άνθρωποι πρόσφεραν με το έργο τους στην χώρα μας και στέκουν σαν ένα λαμπρό φως που πρέπει να μας φωτίζει στον δρόμο για την πρόοδο και την ανάκαμψη της πατρίδας μας!

4 σχόλια:

  1. @ elli........
    δυστυχώς...
    Όμως αυτοί οι άνθρωποι ΠΙΣΤΕΥΑΝ...
    Πρέπει να προσπαθήσουμε και εμείς;))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στα χρόνια του κενού βουλιάζεις τόσο αργά, που δεν το συνειδητοποιείς καν! Κάποτε άκουγες το «Άξιον Εστί». Τώρα, στο ραδιόφωνο ακούς τους στυγνούς δολοφόνους του πενταγράμμου.
    Κάποτε οι αξίες, τώρα οι απαξίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Theodosia
    Έτσι είναι φιλισκούνι μου...
    και κάθε αστέρι που πέφτει χάνεται από το στερέωμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι 'πνοή' για τον χώρο μας! Ευχαριστούμε!