Η ζωή δεν είναι τυλιγμένη με κορδέλα, δεν παύει όμως να είναι δώρο!

Επιλογές

Home
Home
About Me
About Me
ΥouΤube
ΥouΤube
Σκόρπιες Σκέψεις
Σκέψεις
Σκόρπιες Σκέψεις
Υπηρεσίες

23 Αυγούστου 2010

Τέλη κυκλοφορίας...Μπιρμπιλιές στο ίδιο πνεύμα...

Ένα καινούριο κείμενο από τον φίλο μου που ήταν πάντα κι εξακολουθεί να είναι
"Στοιχείο διαταράσσον την ομαλή λειτουργία του σχολείου", χαρακτηρισμός που με συνόδευε σε όλα τα μαθητικά μου χρόνια..."
Κι εγώ θα προσθέσω και της ίδιας της ζωής!Και όλους αυτούς τους ανθρώπους τους πληρώνουμε για ειδήμονες, τους κάνουμε υπουργούς συμβούλους κ.α. Χαίρουν του σεβασμού του 'γνώστη'.

Αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν αριθμομηχανή, θα χρησιμοποιήσουν το μυαλό τους;

Διάβασα το καινούργιο εισπρακτικό μέτρο των Τελών Κυκλοφορίας...

Συμφωνώ ότι τα οικονομικά μας είναι χάλια και πρέπει να μαζευτούν λεφτά, με γενική κατεύθυνση, εισπράττουμε λίγα παραπάνω από όλους... Αυτό θα μπορούσε να το σκεφτεί και ένας βοσκός, δεν χρειάζεται να έχει πάει και Πανεπιστήμιο.

Το μέτρο της "αρπαγής" εξαντλείται στα 662 Ευρώ για τα μέχρι 2.500 κ.ε. Πέρα από αυτά -με τα ίδια τέλη- το μόνο που επιτυγχάνεται είναι η εξαπάτησή μας. Τα πραγματικά πολυτελή και ακριβά οχήματα ξεκινάνε από 2.500 κ.ε. Γιατί να  μη μπει σε εφαρμογή και η λογική 'πάρα πολλά από τους αρκετούς'; Από 2.500 έως 3.000 κ.ε. 50 ευρώ για το κάθε επιπλέον κ.ε. Από 3.000 - 3.500 κ.ε., αφού πληρώσουν το προηγούμενο 50/κ.ε. τα επόμενα να χρεώνονται με 100/κ.ε..

Και πλέον, από τα 3.500 κ.ε., που μπαίνουμε στα πραγματικά,σκληρά, πολυτελή αυτοκίνητα, ας συνεισφέρουν και αυτοί στην δύσκολή οικονομική κατάσταση με 500/κ.ε. (αντίστοιχο του 100 του χαμηλο-εισοδηματία).

Ferrari, Porsche, Aston Martin, Rage Rover, Hummer, δεν ασχολούνται με κυβισμούς αυτοκινήτων, αλλά με επίγειων ελικοπτέρων. ας πληρώσουν και αυτοί το τίμημα της επίδειξης που τους αναλογεί.

Έτσι θα υπάρχει "πολίτικαλ έντ σοσιαλ κορέκτ" - κοινωνική και πολιτική 'δικαιοσύνη'.


Για τις μοτοσυκλέτες πρέπει να ισχύει κάτι παρόμοιο. Μέχρι 400, 500 κ.ε. μπορεί να είναι ένα όχημα εργασίας. Από εκεί και πάνω δεν είναι πολυτέλεια;

Όλα αυτά, βέβαια, να συνδυαστούν με καταβολή των τελών σε μηνιαία ή τριμηνιαία βάση.

Το εξοργιστικό δεν είναι μόνο ότι μας γδέρνουν, είναι ότι ο μπαμπάς και μαμά -βοσκός ή εργάτης- στερήθηκαν τα πάντα για να σπουδάσει το σπλάχνο τους και αυτό έγινε 'κουτοπόνηρο ζωντανό'

Όσα προανέφερα δεν είναι δικές μου εξυπνάδες. Είναι πράγματα που εφαρμόζονται, εδώ και χρόνια σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Έπεται συνέχεια...
μια και με επιβεβαιώνουν μόνοι τους!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι 'πνοή' για τον χώρο μας! Ευχαριστούμε!