Η ζωή δεν είναι τυλιγμένη με κορδέλα, δεν παύει όμως να είναι δώρο!

Επιλογές

Home
Home
About Me
About Me
ΥouΤube
ΥouΤube
Σκόρπιες Σκέψεις
Σκέψεις
Σκόρπιες Σκέψεις
Υπηρεσίες

11 Οκτωβρίου 2010

Η πολιτική μου νάρκη

Ήρθε ο βουλευτής στο χωριό, βόλτες από 'κει κι από 'δω.

Παραλλαγή ξανθιάς: Ήρθε ο υποψήφιος Δήμαρχος στην γειτονιά, βόλτες από 'κει κι από 'δω. Και λόγια κι υποσχέσεις θα σας κάνω, θα σας δείξω, θα σας φτιάσω... Tι;
Μην κάνετε αδιάκριτες ερωτήσεις σας παρακαλώ.
Μετά το πέρας της ομιλίας του Υποψηφίου θα απαντηθούν όλες οι απορίες σας ως εξής: Κι άμα, κι όταν, ούτως ώστε...  κι αν καταλάβετε τίποτα εγώ θα κάτσω να... πλέξω τιρλίκια για τους άπορους και άστεγους που όλο πληθαίνουν σ`αυτή την χώρα.
Κι άμα έχετε να καταγγείλετε και  κάτι σας παίρνουμε και το μικρόφωνο, για να μην ακουστήτε εις την αίθουσα. Άλλωστε σε Δημοκρατική χώρα ζούμε, με ελευθερία του λόγου μην χ..σω.

Άντε πάλι πήρε φόρα "ο στόμας" μου, που λέει και η φιλενάδα μου.
Κι ενώ πίστευα ότι είχα πάρει διαζύγιο από την πολιτική και διαλαλούσα παντού ότι "εγώ δεν θα ψηφίσω", η ριμάδα η ανάγκη με έφερε στο πλάι υποψηφίου, να εκτελώ χρέη γραμματέως, δημοσίων σχέσεων, διορθώτρια κειμένων και το λουρί της μάνας μου. Επί πληρωμή φυσικά (δεν είμαι και τόσο τρελή να το έκανα εθελοντικά). Τα μάτια μου από το πολύ κομπιούτερ να έχουν γίνει κουμπότρυπες, κι η μέση μου να κοντεύει να σπάσει από το σκύψιμο στο γραφείο. Ο φόβος μου βέβαια είναι να μην φαρδύνει κι ο κ....ς μου από το κάτσε-κάτσε κι άντε να τον μαζέψεις μετά.
Σε λίγο με βλέπω κατά πώς πάει το πράγμα, να βάζω σε μια σακ-βουαγιάζ και τα απολύτως απαραίτητα και να κοιμάμαι εκεί.

Πάμε κι ερχόμαστε παντού μαζί, σαν το τραγούδι "δυο-δυο στην μπανιέρα δυο-δυο" αλλά το πιο τρελό είναι ότι έχει αρχίσει να μ`αρέσει τόσο πολύ, που αντί να με πιέζει εκείνος, τον πιέζω εγώ να βγάλουμε πιο πολύ δουλειά. Και σκέφτεται η ξανθιά μου απόχρωση "έχει γούστο να πωρωθώ κι άντε να με κάνεις καλά μετά."
Σήμερα λοιπόν γυρίζει και μου λέει: "Όποιος μας βλέπει, θα μας περνάει για ζευγάρι που είμαστε συνέχεια μαζί".
Χαμογελάω και σκέφτομαι: "Με το μπαρδόν δηλαδή θα σου κακόπεφτα; Εμένα μην με βλέπεις έτσι, άμα ξεδιπλωθώ φτάνω το 1,90."

Το μόνο που με ανησυχεί είναι ότι έχω αρχίσει να πιστεύω στο όραμά του για μια καλύτερη πόλη. Και το πιο παράξενο είναι ότι τον εμπιστεύομαι. Είναι σαν το "με όποιο δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις" ή "αν δεν παινέσεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει".

Το μόνο που φοβάμαι είναι να μην αρχίσω ξανά να πιστεύω στην ύπουλη πολιτική νάρκη και την πατήσω ξανά, πιστεύοντας και δίνοντας δύναμη με την ψήφο μου σε λάθος ανθρώπους.

17 σχόλια:

  1. Βρήκες και δουλειά και ελπίδα ταυτόχρονα; Σε ζηλεύω Σία! Και με ένα από τα δύο θα ήμουν ικανοποιημένη! Απόλαυσέ το και ο χρόνος θα δείξει αν κάνεις λάθος(για την τελευταία παράγραφο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ναρκοπέδιο κυριαρχεί το δίλημμα...
    Στην εποχή μας μας έχει κατακλύσει αυτό το αίσθημα, σχεδόν σε όλους τους τομείς!!
    Κουράγιο φιλενάδα...
    Ο καιρός θα δείξει ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ξέρω Θεοδοσία τι είναι χειρότερο, να πλανευτούμε από κάποιον που νομίζουμε ότι γνωρίζουμε ή από κάποιον που μας γνωρίζει.

    Κουράγιο, θάρρος και καλή επιλογή.
    :-)

    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην την προσφωνηται πλεον με τα παλαια ονοματα το νεο που της παη γαντι ΠΕΛΑΓΙΑ.Οσο για σενα Πελαγια μην ξεδιπλωθης κ δεν ξαναδιπλωνης σαλτα στην καρεκλα βγαλε κ την τσιριδα να ερθουν ολα ισα.ΤΩΡΑ για τις αλλες μακακιες ΟΛΑ ειναι πολιτικη κ αυτο μας διαφοροποιη απο τα αλλα ζωντανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ......η καμερα εδω.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Δέσποινα
    Nαι ήμουν τυχερή κουκλί μου.
    Θα τα απολαύσω κι ότι γίνει. Άλλωστε είναι σχολείο για μένα, το να είμαι στο παρασκήνιο και να μαθαίνω πράγματα για τα οποία είχα μαύρα μεσάνυχτα.
    Σ`ευχαριστώ για το παρόν σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Idea Studio
    Ότι και να γίνει εμένα μου αρέσει.
    Μαθαίνω τόσα καινούρια που με έχει συναρπάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Βάσσια
    Όντως είναι ένα μεγάλο δίλημμα αυτό.
    Κουράγιο υπάρχει κι από υπομονή σκάω γάιδαρο.
    Καλή εβδομάδα καλή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @skepsis4m
    Μίλα μου ευγενικά είπα να γίνω μούσι να με ξουρίσεις. Να εύχεσαι να μην πατήσω την τσιρίδα γιατί θ`αδειάσει το τραγοχώρι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Μάγισσα Κίρκη
    Τι είναι τιρλίκια; Μάλλινα τσουράπια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. μου αρεσει η λογοτεχνια.ΤΙΡΛΙΚΙΑ=ΤΣΟΥΡΑΠΙΑ κατι ορος το ελληνιστι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. σιγα ρε ΠΕΛΑΓΙΑ ουτε βιασμος να ητανε.Κ αν δεν μπορεις να το αποφυγης απολαυσετο ουστ κωλοσκυλο εξω απο την παραγκα...... εγω παω τωρα................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ρε μην κωλονετε ολοι κοπριτες ελληνες αναδελφοι ειμασται κ μας ζηλευουν οι παλιανθρωποι.μας δωσανε κατι λεφτουδακια οι παλιοτοκογλυφοι κ τα θελουν κ πισω ρε ουστ θελουμε κ αλλα αγυριστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. τα πακι μου εχουν κατι χαιμαλια να τους τα κλεψω να στα φερω να τα κρεμασης στο μπλογκ σου να γινη γνησιο παραδοσιακο πακι λεωφορειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σε βλέπω να πλέκεις τιρλίκια!
    Οτι πρέπει για παγωμένα πόδια και ξυλιασμένες ελπίδες.

    Θέλω να σε δω να ξεδιπλώνεσαι, να σκάσουν οι οχτροί!

    Φιλάκια πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Γιαγιά Αντιγόνη
    Αχ γιαγιάκα μου το σχόλιό σου τα είπε όλα. Όσο για το ξεδίπλωμα άστα να πάνε.
    Θα σκιαχτεί ο Παπανδρέου και θα το βάλει στα πόδια. Και μετά τι θα κάνουμε χωρίς "σωτήρα";

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι 'πνοή' για τον χώρο μας! Ευχαριστούμε!