Η ζωή δεν είναι τυλιγμένη με κορδέλα, δεν παύει όμως να είναι δώρο!

Επιλογές

Home
Home
About Me
About Me
ΥouΤube
ΥouΤube
Σκόρπιες Σκέψεις
Σκέψεις
Σκόρπιες Σκέψεις
Υπηρεσίες

2 Μαΐου 2010

Η προίκα μου.!!!

Από  μικρό κορίτσι που θυμάμαι τον εαυτό μου,η μάνα μου συγκέντρωνε προικιά.
Πατροπαράδοτη οικογένεια που πάντα το θηλυκό το θεωρούσε το αδύνατο φύλο.(Τρομάρα στα μπατζάκια μας, μια και το αδύνατο φύλο,έκανε τελικά τα πιο δυνατά στην ζωή του).
Έπρεπε λοιπόν σαν καλή μάνα να έχει να επιδείξει στον μέλλοντα γαμπρό προικιά άξια της κόρης της.Έδινε που έδινε 1,50 με τα χέρια στην ανάταση να μην έχει και κάτι να θαμπώσει τον γαμπρό,μπας και ξεφορτωθεί την κατσίκα που της έκανε δύσκολη την ζωή από τα γεννοφάσκια της;


Το παράξενο στην όλη ιστορία ήταν μια οικογένεια που έμενε απέναντί μας.Αυτή η οικογένεια είχε  ένα παιδί που ήταν λίγο αδύναμο από την φύση του.
Η μαμά του λοιπόν του συγκέντρωνε προίκα σαν να ήταν κορίτσι.
Τον προόριζε για μια πολύφερνη νύφη όταν θα μεγάλωνε.
Λέγκω  την λέγανε. Ήταν ένα πανέμορφο κορίτσι λίγο πιο μεγάλο από το αγόρι.
Αυτό όμως δεν ενοχλούσε καθόλου την μαμά του αγοριού.
Το είχε βάλει στο μυαλό της έντονα να την κάνει νύφη.
Συγκέντρωνε λοιπόν με περισσό ζήλο τα προικιά.
Τα χρόνια πέρασαν κι η δικιά μου προίκα ήταν ένα τίποτα μπροστά στην προίκα του αγοριού.
Σταγόνα στον ωκεανό.Τι να σου κάνουν 24 σεντόνια, πετσέτες,κωλόπανα κ.λ.π μπροστά στα 160 τεμάχια του αγοριού;
Παντρεύτηκε λοιπόν το αγόρι την καλή μας Λέγκω με τιμή και δόξα και προσκόμισε τα 160 τεμάχια της προίκας του.
Θαμπώθηκε η νύφη και το σόι της από την βαρβάτη προίκα του αγοριού.
Μόνο που δεν κράτησε πολύ ο μήνας του μέλιτος.
Το αγόρι είχε τελικά δια στροφικές  τάσεις.
Άρχισε να εκδίδει την καλή του σε διάφορους προαγωγούς.
Το πιο λυπηρό απ΄`όλα ήταν που όλοι από το συγγενικό περιβάλλον,έβλεπαν, ήξεραν  και δεν μίλαγαν.
Σιωπή κι ανοχή.
Κι εκείνη ανεχόταν το μαρτύριο αγόγγυστα, ελπίζοντας σ`ένα καλύτερο αύριο.
Έτσι την είχαν αναθρέψει από μικρό κορίτσι. Να δέχεται, ν`ανέχεται και ν`αντέχει ότι δεν αντέχεται.
Κάπου εκεί τελειώνει η ιστορία μου.Έφυγα σε άλλη γειτονιά και ποτέ δεν ξαναέμαθα για την Λέγκω.
Άραγε τι να κάνει; Ακόμη αντέχει κι ανέχεται;
Αυτή την ιστορία μου την θύμισε η σημερινή κατάσταση της χώρας μου.
Ο γενικός ξεσηκωμός για τα σκληρά κι άδικα μέτρα κατά των εργαζομένων, από τον φέρελπυ πρωθυπουργό.
Απλώς αναρωτιέμαι  μετά από τις διαμαρτυρίες όλων μας, αν κι ο Γιωργάκης έφερε προίκα από την μαμά του τις 160 έδρες στο κοινοβούλιο.
Γιατί μάλλον κάτι τέτοιο θα πρέπει να έγινε, και κανείς από όλους εμάς που φωνάζουμε σήμερα, να μην είναι υπεύθυνος για ότι ζήσουμε από εδώ και πέρα.
Για το αγγούρι που ζορίζει και δεν δροσίζει.
Κανείς απ`όλους εμάς να μην εμπιστεύθηκε πριν κάτι μήνες το αύριο στο ΠΑΣΟΚΙΣΤΑΝ.
Ποτέ μα ποτέ προεκλογικά, δεν μπλέκαμε διθυράμβους για τον άξιο εθνοσωτήρα που έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν.
Ποτέ μα ποτέ δεν ανάρτησε κανείς απ`όλους εσάς που σήμερα κραυγάζεται, την σημαία του ΠΑΣΟΚ στον @χωρο και στο fc, σε σημείο να σιχαίνομαι να μπω  μέσα, γιατί το έργο το είχα δει πολύ πριν  κάνει πρεμιέρα στις πλάτες μας.
Και τώρα ωραία μου πουλάκια κελαηδήστε, μόνο που το κελάηδισμα σας ακούγεται σαν κράξιμο καρακάξας στ`αυτιά τα δικά μου.
 Το μόνο λυπηρό είναι ότι εκδιδόμαστε κι εμείς που δεν ψηφίσαμε σαν την Λέγκω, κι ίσως αρχίσει  να  μας αρέσει τελικά  τόσο πολύ, που να μείνουμε με τα πόδια ανοιχτά μέχρι Δευτέρας παρουσίας το ανάγνωσμα.
Αμήν!!!

8 σχόλια:

  1. Θεοδοσία μου,

    Το θέμα δεν είναι ποιός είναι ΠΑΣΟΚ και ποιος ΝΔ.Δεν είναι ποιός τους ψήφισε, άρα να λουστεί τα μέτρα, γιατί αν σκεφτόμαστε έτσι τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Το θέμα είναι να είμαστε όλοι ενωμένοι στα δύσκολα, να προσπαθήσουμε, να πάμε μπροστά να αποδείξουμε σε ολους και περισσότερο σε εμάς τι αξίζουμε και να μη κληρονομήσουμε στα παιδιά μας ντροπή παρά μόνο υπερηφάνεια. Αν αρχίσουμε τα "εσύ τους ψήφισες, να τους λουστείς" και αηδίες, δεν θα πάμε ποτέ μπροστά. Όπως έγραψα, "Η μάχη δεν χάνεται λόγω του στρατιώτη αλλά επειδή οι στρατηγοί τα κάνανε μπάχαλο. Και μη πει κανείς "εμείς τους ψηφίζαμε", διότι οι επιλογές μας ήταν μονίμως η ίδια πολιτική αλητεία, το ίδιο πολιτικό πελατειακό σύστημα, με άλλους εκπροσώπους κάθε φορά. Κοινώς, οι φάτσες αλλάζανε η ουσία έμενε ίδια πάντα, το ίδιο και οι προθέσεις τους. Όποιος κι αν κέρδιζε την καρέκλα μέχρι τώρα, την ίδια νοοτροπία του "τρώω και φεύγω" κουβαλούσε, μηδενός εξαιρουμένου. Αν δεν αλλάξουν νοοτροπία αυτοί, η Ελλάδα δεν θα πάει μπροστά μα εκατό ΔΝΤ να έρθουν!"

    σημειωτέον, ούτε εγώ ύψωσα σημαίες πράσινες ή μπλε ή κόκκινες ποτέ, απλά μόνο ΠΙΣΤΗ στη ΠΑΤΡΙΔΑ μου έχω και στο λαό της, εξαιρώντας από αυτές τις ,ιερές για μένα, λέξεις τον όρο "πολιτικός", "πολιτική" και "κόμμα" έτσι όπως υφίστανται στις μέρες μας.


    φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ιστορία φωνάζει μα δεν την ακούμε. Ας θυμηθούμε την επανάσταση στο Γουδί του 1909. Όταν η Ελλάς είχε περιέλθει σε τέλμα...

    Η προίκα στην πολιτική, δείχνει την κατάντια της. Αποσύρεται ο μπαμπάς πολιτικός από την πολιτική; Αναλαμβάνει το «μαγαζί» το τέκνο του, εξυπηρετώντας την ψηφοφορική πελατεία! Είσαι τέκνο ή συγγενής επιφανούς πολιτικού; Τότε αναλαμβάνεις (αξίζεις ή μη) κάποια στιγμή τη θέση του! Φοβερή η προίκα ενός επιθέτου!
    Η προίκα πάνω απ' όλα! Και η ψήφος είναι ένα είδος προικώου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ANASA
    Σε πολλά συμφωνώ μαζί σου.Σε ένα μόνο δεν συμφωνώ.Σ`αυτό που λένε πολλοί ότι δεν είχαν άλλη επιλογή.Δυστυχώς αυτά παθαίνουμε δίνοντας αυτοδυναμίες είτε στους μπλε είτε στους πράσινους.
    Στο ίδιο έργο θεατές χρόνια τώρα.
    Αυτό με κούρασε καλή μου.
    Που δεν βάζουμε μυαλό.Εύχομαι να το μάθαμε το μάθημά μας.
    Πολλά φιλιά.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Apokalipsis999
    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
    Με το σχόλιό σου κάλυψες όλο το κείμενο.
    Να είσαι καλά:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιά ήταν η επιλογή Θεοδοσία? Μπλε, πράσινοι, κόκκινοι. Υπήρξε κάτι άλλο από τη μεταπολίτευση και μετά και δεν το είδαμε? Για πες. Αν ρωτάς εμένα θα σου πω πως έχω να ψηφίσω κάτι χρόνια τώρα. Θα μου πεις δεν είναι σωστό κλπ, και? ποιά ήταν η επιλογή μου? Να ψηφίσω τους γνωστούς που είχαν αποδείξει τι ωραία που κλέβουν ή να μη ψηφίσω κανέναν γιατί απλά κανείς δεν θα κοίταζε το καλό της χώρας? Αν επιλογή θεωρείς τους υπόλοιπους, εκτός μπλε και πρασινους, σε πληροφορώ πως όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουν. Με λίγα λόγια, μη σφαζόμαστε στις δύσκολες στιγμές της χώρας με το να κατηγορούμε ποιός ψηφισε ποιόν, αλλά να είμαστε ενωμένοι. Αυτή είναι η μόνη επιλογή μας και πιστεύω κάθε λογικός άνθρωπος που αγαπά αυτό τον τόπο θα συμφωνήσει, ανεξαρτήτου χρώματος και κόματος.

    Το θεωρώ τουλάχιστον άτοπο να κατηγορώ αυτούς που ψήφισαν τους αντίστοιχους Γιωργάκηδες και Κωστάκηδες λες και είναι ξένοι, ανθέλληνες, λες και δεν είναι συμπατριώτες μου, λες και δεν θα υποστούν κι αυτοί τις αλλαγές που έρχονται, λες και δεν θα παλέψουν κι αυτοί με την ανεργία και την απαξίωση σε όλους τους τομείς, αντί να κοιτάξω την ουσία του πράγματος που λέει πως όλοι θα τα υποστούμε, ασχέτως κομάτων και ιδεολογίας και πως μόνο 'η ισχύς εν' τη ενώσει" θα μας κάνει να πάμε μπροστά χωρίς φαγωμάρα. Μια φορά έστω, για αλλαγή ας το προσπαθήσουμε.

    Αυτά, ζητώ συγνώμη για την κατάχρηση του χώρου και σου στέλνω τα φιλιά μου. Να περνάς καλά και βάστα γερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ANASA
    Μην ζητάς συγγνώμη.Αντίθετα μου δίνεις χαρά με τα σχόλια σου.Χρειάζομαι δουλειά πολλή ακόμη για να ημερέψει το μέσα μου και να συμφιλιωθώ με όσα γίνονται γύρω μου.
    Συμφωνώ στο να ενωθούμε όλοι αν και δεν το ελπίζω ότι μπορεί να μας γίνει συνείδηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας είμαστε αισιόδοξοι...
    Είμαστε Έλληνες και βασική μας συμπεριφορά είναι "ο καθένας για την πάρτη του"...
    Η Ιστορία, όμως, έδειξε ότι στα δύσκολα κάνουμε θαύματα με την ενότητα!
    Ας μη χάνουμε την πίστη μας στην φυλή μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι 'πνοή' για τον χώρο μας! Ευχαριστούμε!