Η ζωή δεν είναι τυλιγμένη με κορδέλα, δεν παύει όμως να είναι δώρο!

Επιλογές

Home
Home
About Me
About Me
ΥouΤube
ΥouΤube
Σκόρπιες Σκέψεις
Σκέψεις
Σκόρπιες Σκέψεις
Υπηρεσίες

5 Δεκεμβρίου 2010

Η Γεωργία

...τα κατάφερε!
Μπόρεσε να περάσει στα ΤΕΙ.
Το όνειρό της άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά.
Της φαίνεται απίστευτο ότι μπορεί και
παρακολουθεί τα μαθήματα του πρώτου εξαμήνου στο Τμήμα Εμπορικού και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων του ΤΕΙ Φλώρινας, όπου πέρασε μετά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Είναι κάτι που απαιτεί απίστευτη ψυχική δύναμη.

Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται έγκλειστη στις γυναικείες φυλακές στον Ελαιώνα, Θηβών κατάφερε να βρει το σθένος να δώσει εισαγωγικές εξετάσεις και να έχει αυτό το αποτέλεσμα.

Η τριαντάχρονη γυναίκα είναι μητέρα ενός 4χρονου αγοριού και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη το 2007, για συναυτουργία σε μια σειρά ληστειών και κλοπών. Εκκρεμεί στο Εφετείο, όμως η δίκη της, του άντρα της και δύο ακόμα συγκατηγορουμένων. Η ίδια υποστηρίζει πως είναι αθώα, αφού στο διάστημα των ληστειών «ήταν έγκυος 8-9 μηνών» και «η σύλληψή της έγινε αργότερα μέσα στο σπίτι της ενώ κρατούσε αγκαλιά το πιτσιρίκι της, που τότε ήταν δύο μηνών».

Όπως λέει η ίδια, η «εικόνα του γιου της», τον οποίο έχει να δει από τον περασμένο Νοέμβριο, υπήρξε το μεγαλύτερο στήριγμα στην προσπάθεια της να ξεπεράσει όλα τα κοινωνικά και ψυχολογικά εμπόδια που αντιμετωπίζει ένας κρατούμενος, όπως το γεγονός ότι «την πήγαιναν να δώσει εξετάσεις με χειροπέδες στα χέρια».

Η φοίτησή της γίνεται μέσω αλληλογραφίας και διαβάζει τα μαθήματά της στο κελί που μοιράζεται με άλλες 13 συγκρατούμενές της. Για να καταφέρει να συγκεντρωθεί και να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του πτυχίου της, στηρίζεται στη βοήθεια του «γουόκμαν» της και κυρίως των καθηγητών της στο σχολείο «δεύτερης ευκαιρίας» που λειτουργεί μέσα στις φυλακές του Ελαιώνα Θηβών.

Επίσης, η Γεωργία που ονειρεύεται «να δει τον ουρανό χωρίς κάγκελα, να αθωωθεί και να ολοκληρώσει τις σπουδές της, ώστε να μπορέσει να βοηθήσει τον γιο της στα μαθήματά του», είχε δίπλα της την φίλη και συγκρατούμενή της Μαρίνα, με την οποία διάβαζαν παρέα και «η μία έδινε δύναμη στην άλλη». Η Μαρίνα, που έχει αθωωθεί, πέρασε μέσα στις πρώτες θέσεις στη Νομική Αθηνών και πλέον περιμένει τη φίλη της να την συνοδεύσει και στην ακαδημαϊκή της πορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλιά σας είναι 'πνοή' για τον χώρο μας! Ευχαριστούμε!