Η ζωή δεν είναι τυλιγμένη με κορδέλα, δεν παύει όμως να είναι δώρο!

Επιλογές

Home
Home
About Me
About Me
ΥouΤube
ΥouΤube
Σκόρπιες Σκέψεις
Σκέψεις
Σκόρπιες Σκέψεις
Υπηρεσίες

6 Δεκεμβρίου 2010

Αχ Κούλα...

"Όποιος έχει δυό αγαπητικές έχει περίσσια χάρη". Θυμάται τα λόγια της γιαγιάς της και χαμογελάει.
"Που είσαι Μαρία να με δεις να κλάψεις και να λυπηθείς", μουρμουράει. Ανάβει τσιγάρο κι ο καπνός μπαίνει στα μάτια της.
Δακρύζει. Θα το κόψω το αναθεματισμένο σκέφτεται, για πολλοστή φορά. Ξαναδιαβάζει το
μήνυμά του.
"Μπορώ να έχω μια φωτογραφία του προσώπου σου; Τίποτ`άλλο. Δεν πρόκειται να σε ξαναενοχλήσω. Θέλω να είσαι καλά με τον νέο έρωτά σου. Μην με πάρεις τα πράγματα θα είναι χειρότερα για μένα.
Σ`ευχαριστώ πολύ που μου χάρισες στιγμές που δεν είχα ξαναζήσει. Τουλάχιστον θα έχω κάτι στην μοναξιά μου να με παρηγορεί με τις αναμνήσεις τις τόσο σύντομες αλλά και τόσο καθοριστικές για τα επόμενα χρόνια της ζωής μου."

Βουρκώνει. Αισθάνεται ένα σφίξιμο στην καρδιά. Τον είχε γνωρίσει πριν μερικούς μήνες όταν ένα πρόβλημα της υγείας της, την οδήγησε μέχρι την πόρτα του νοσοκομείου που ήταν διευθυντής. Από την πρώτη στιγμή ήταν ξεκάθαρος απέναντί της. Την ήθελε. Την πολιόρκησε κι εκείνη που δεν είχε τίποτα καλύτερο εκείνο τον καιρό, υπέκυψε στον θαυμασμό του. Μέσα της όμως ένιωθε ένα κενό. Δεν ήταν ερωτευμένη. Περνούσε την ώρα της. Τι παράξενο αλήθεια για γυναίκα.

Μετά από λίγο καιρό, τελείως τυχαία γνώρισε τον Χ. Ο κοινός εργασιακός χώρος και μια κρίσιμη υπόθεση για την οποία έπρεπε να δουλέψουν μαζί τους έφερε κοντά.
Και την ημέρα της κοινής τους επιτυχίας, την σήκωσε στα χέρια του και την φίλησε στο στόμα. Ήταν μια αυθόρμητη κίνηση που έμεινε ανεξίτηλη στην μνήμη της.Αλλά και στην δική του μνήμη αυτό το φιλί άφησε την σφραγίδα του. Μετά από λίγες μέρες κι αφού κόπασε ο κάματος της δουλειάς, την πήρε τηλέφωνο και της εκμυστηρεύτηκε τον έρωτά του. Συναντήθηκαν, κι αμέσως ένιωσαν μια φωτιά να καίει ανάμεσά τους. Αλλά κανείς από τους δύο, δεν ήθελε να δώσει ταυτότητα σ`αυτό που αισθάνονταν ο ένας για τον άλλον. Αφέθηκαν στο συναίσθημα κι όπου τους έβγαζε. Οι συναντήσεις τους κρυφές, γιατί κι εκείνος κατείχε εξέχουσα θέση στην τοπική κοινωνία.

Αμέσως είπε την αλήθεια στον γιατρό. Κι εκείνος, σωστός κύριος, το αποδέχτηκε χωρίς θυμό, αλλά με την πίκρα της προδοσίας στα χείλη.
Το μήνυμά του την αποτελείωσε. Σήκωσε το τηλέφωνό της. "Μην φύγεις από την ζωή μου. Μείνε κι άσε με να το ζήσω. Με σένα είναι κάτι διαφορετικό. Κάτι με δένει που μπορεί να μην είναι έρωτας, αλλά είναι κάτι εξίσου δυνατό. Δέχεσαι;"
"Ναι γιατί σε λατρεύω" της απάντησε.
Έκλεισε το τηλέφωνο, ξανάναψε τσιγάρο. Άρχισε να μουρμουράει: "Τι μου τη χάρισες την ταμπακέρα αυτή;". "Άναψε το τσιγάρο, δώσ΄ μου φωτιά". "Τι σου ΄κανα και πίνεις, τσιγάρο το τσιγάρο".
Κατευθύνθηκε στον καθρέφτη, και μουρμούρισε:
"Καρδιά είναι αυτή ή βάσανο;"
"Μια γυναίκα δύο άντρες κομπολόι δίχως χάντρες." Μόνο που οι χάντρες της καρδιάς της είχαν αρχίσει να χάνουν την γυαλάδα τους και τα χρώματά τους, όπως και τα συναισθήματά της.
Άραγε αυτό το τσιγάρο που καίει, είναι το τελευταίο;

Αχ Κούλα... η ασθένειά σου έγινε χρονία.

14 σχόλια:

  1. εμ δε σε προλαβαίνω...
    "αχ Κούλα", καλό!
    τί να σχολιάσω, φιλενάδα?
    καρδιά βάσανο?..........
    μόνο εκείνο το ό,τι ήταν καθάρια στις ξεκαθαρίσεις της, σ΄αυτό την παραδέχομαι...
    πολλά φιλάκια :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ,έλα μου ντε,καρδιά είναι αυτή ή βάσανο;
    Βάσανο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε Θεοδοσία τι ταλαιπωρίες τραβάς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μένει μόνο η εξήγηση..φτάνει να σε κάνει ευτυχισμένο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειλικρινής ναι, ακολουθούσε τα πάθη της, τα αισθήματά της....Δική της επιλογή...
    Ευτυχισμένη;;; Δεν νομίζω....
    Καλημέρα και καλή βδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ღ oneiremata ღ
    Το ότι ήταν ειλικρινής στις εξηγήσεις της η ηρωίδα της ιστορίας, δεν της δίνει άλλοθι. Αλλά καμιά φορά η ζωή παίζει τόσο παράξενα σενάρια που ειλικρινά δεν μπορείς να ελέγξεις συναισθήματα και καταστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Δέσποινα
    Όχι μόνο βάσανο αλλά κινέζικο βασανιστήριο θα συμπληρώσω εγώ. Κι ό μόνος που την πληρώνει είναι ο πρωταγωνιστής της ιστορίας ζώντας μια μικρή κόλαση μέσα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @IonnKorr
    Εδώ πάει καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα. Φίλε μου πρόκειται για ιστορίες γυναικών που κατά καιρούς γράφουμε με την φίλη μου. Άλλωστε τα πιο παράξενα σενάρια μόνο η ζωή τα γράφει.
    Εμείς απλά τα περιγράφουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Γιαγιά Αντιγόνη
    Ίσως ναι ίσως κι όχι. Ο μόνος που το αποδεικνύει είναι ο χρόνος. Ο μεγαλύτερος κριτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Elpidaanna
    Αλήθεια ποιος μπορεί να δώσει την έννοια της ευτυχίας με ελαφριά την καρδιά; Άλλωστε η Ευτυχία είναι μόνο στιγμές. Κι όταν είσαι ειλικρινής και ξεκάθαρος τουλάχιστον είσαι καλά μέσα σου. Τίποτα δεν διαρκεί για πάντα πόσο μάλλον η ευτυχία. Την ζει ο κάθε ένας όπως νομίζει εκείνος. Έστω κι αν μοιράζεται, ανάμεσα σε δυο ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. «Και η πιο ευτυχισμένη ζωή μοιάζει με την ήσυχη επιφάνεια του νερού. Αρκεί να την ταράξει και το πέσιμο ενός μόνο φύλλου.»
    Ζακ Νεκέρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Idea Studio
    Πως με συμπληρώνεις έτσι. Γι αυτό κι είμαστε φιλενάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αχ Κούλα... η ασθένειά σου έγινε χρονία.

    Συ ειπας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Περίοπας
    Θα την πάω την Κούλα σε ίδρυμα για ανίατες παθήσεις. Δεν μπορεί κάποιο φάρμακο θα βρεθεί στην πάροδο των ετών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλιά σας είναι 'πνοή' για τον χώρο μας! Ευχαριστούμε!